Ahmet Davutoğlu: Zulümle yöneten bir Müslümandansa...

Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunun ardından 'Sünni' başlıklı bir video paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı bir yayında "Zulümle yöneten bir Müslümandansa adaletle yöneten bir kafir veya gayrimüslim tercih edilir" ifadeleriyle dikkat çekti.

Abone ol

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı HaberTürk yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunun ardından 'Sünni' başlıklı bir video da kendisi paylaşan Davutoğlu, 'Hükümetin toplumu kutuplaştırdığı' gerekçesiyle böyle bir şey yapma gereği duyduğunu açıklamıştı.

Son olarak 'Açık ve Net' programında konuşan Davutoğlu, "Adalet insanlık değeridir. İslam, bu değeri alıp inancın merkezine yerleştirmiş. İslam'daki Sünni düşüncenin bütün büyük isimleri diyor ki: Zulümle yöneten bir Müslümandansa adaletle yöneten bir kafir veya gayrimüslim tercih edilir" ifadeleriyle dikkat çekti.

Togg-soğan benzetmelerine AK Parti'den ilk yorum SEÇİM 2023 HDP-HÜDA PAR benzetmelerinin aslı var mı? SEÇİM 2023 "Ortada İngiltere'den Türkiye'ye gelecek para falan yok" SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg kredisi müjdesinin detaylarını paylaştı Gündem