ABD merkezli Newsweek'ten 'diktatör' söylemlerine ders niteliğinde cevap: Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura çıkmaz

Kolombiyalı Uluslararsı İlişkiler Uzmanı Asaad Sam Hanna Newsweek'te "Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura çıkmaz" başlıklı yazısıyla Batı Medyası başta olmak üzere uluslararası basın kuruluşlarında yer alan kara propaganda haberlerini eleştirdi.

Abone ol

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 2.5 milyondan fazla oy alarak geride bıraktı.

Seçimin ikinci tura kalmasına rağmen Millet İttifakı cephesi ve Batı Medyası, yenilginin üstünü örtmek için ilk turda seçimlere şaibe karıştığı iddialarını gündeme getirdi.

"DİKTATÖRLER İKİNCİ TURA ÇIKMAZ"
Uluslararası basın kuruluşları 28 Mayıs'ta gerçekleşecek 2'nci tur seçimleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' söylemlerinde bulunurken ABD merkezli Newsweek gazetesi, "Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura çıkmaz" başlıklı bir analiz yazısıyla muhalefetin yanlışlarını sıraladı.

Uluslararsı İlişkiler Uzmanı Asaad Sam Hanna, kaleme aldığı yazıda, "Erdoğan, seçim yapma eğiliminde olmayan bir bölgede demokratik olarak seçilmiş bir cumhurbaşkanı" diyerek demokrasi vurgusu yaparken muhalefetin yenilgiye her türlü kılıf arayacağına dikkat çekti.

"SEÇİMLERE HİLELİ DEMEK ASILSIZ BİR İDDİA"
Hanna, "Batılı hükümetlerin ve medyalarının, Türk halkının iradesine rağmen Türk muhalefeti iktidara gelene kadar Türkiye seçimlerini "hileli" olarak adlandırmaya devam edecekleri açık. Bu asılsız bir iddia" ifadeleriyle Ortadoğu'da yaşamış bir gazetecinin haberlerine yer verdi.

Uzun yıllar Türkiye'de yaşadığını belirten Asaad Sam Hanna'nın yazısında ilgili kısım şu şekilde:

"DİKTATÖRLÜKTE SEÇİM SONUÇLARINI MERAKLA BEKLEYEN İNSANLARI BULAMAZSINIZ"
"Türk halkının adayları için nasıl büyük bir kampanya yürüttüğünü gördüm. Türk halkı, seçim günü için günlerce ve gecelerce hazırlık yaparak, meydanlarda ve ana caddelerde toplanarak sonuçları heyecanla bekliyor. Bir diktatörlükte seçim sonuçlarını merakla bekleyen insanları bulamazsınız.

Batı medyasının Türkiye seçimlerini "hile" olarak kınaması ve Erdoğan'ı diktatör olarak nitelendirmesi, gelecekte seçim sürecine yalnızca zarar verecek ve Türk seçim sistemine olan güvenin azalmasına yol açacak bir komployu zorlayacaktır. ABD medyası kendi sorunlarını ihraç etmek istiyor gibi görünüyor ki bu muhtemelen Türkiye'de demokrasinin canlı ve iyi durumda olduğunun en iyi işaretidir. 

ABD BÜYÜKELÇİSİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMEYİ HATIRLATTI
Biden, 'Erdoğan'ı devirmek zorundayız' diyerek talimat verdi. Bunu biliyorum. Bunu tüm halkım biliyor. Yarın sandıklar Biden'a da cevap verecek.

Twitter'daki deepfake'ler Rusya'nın müdahalesiyse, gerçek hayatta adaylardan yalnızca biriyle görüşen bir Amerikan büyükelçisiyle görüşmek neden ABD'nin müdahalesi anlamına gelmiyor?

"SONUCU KINAMAK SİYASİ AYRIŞMAYI ARTIRIR"
Serbest seçimler her demokraside esastır. Ancak bu seçimlerin sonuçlarını kabul etmek, demokratik süreci korumanın en hayati parçasıdır. Sonucu beğensek de beğenmesek de, kazananı desteklesek de desteklemesek de kazanan yine kazanandır; sonucu kınamak ve suçu dış müdahaleye yüklemek, sistemde yalnızca şüphe tohumları eker ve siyasi ayrışmayı artırır.

"MUHALEFETİN YÜZDE 5'İN ÜZERİNDE OY ALMASI GEREKİYOR"
Türkiye seçimlerinin ikinci turu iki hafta içinde başlayacak . Erdoğan'ın kazanması için ek yüzde 1 oya ihtiyacı var ve muhalefetin kazanması için yüzde 5'in üzerinde daha fazla oy alması gerekiyor. Farklı ideolojilere rağmen muhalefet Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için birleşirse başarabilirler."

Eskişehirspor taraftarından yerli ve milli otomobil Togg'a çirkin saldırı! SEÇİM 2023 Ahmet Davutoğlu, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüştü SEÇİM 2023 "Ya bırakın ya da kendi aranızda bu işi halledin" SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu: "Ben terör örgütleriyle oturmam" SEÇİM 2023