6'lı masa arasındaki adaylık karmaşası medyayı da birbirine düşürdü: Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ile Levent Gültekin arasında adaylık kavgası

Geçtiğimiz gün 6'lı masa aday gündemi ile bir araya geldi ve yaklaşık 5 saat süren bir toplantı gerçekleşti. Toplantı sonrası Pazartesi günü işaret edilirken hala aday ismi açıklanmamış olması da vatandaşlar tarafından eleştiri ile karşılandı. 6'lı masadaki belirsizlik medyayı da birbirine düşürdü. Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ile Levent Gültekin arasında adaylık kavgası yaşandı.

Abone ol

Geçtiğimiz gün 6'lı masa aday gündemi ile bir araya geldi ve yaklaşık 5 saat süren bir toplantı gerçekleşti.

ADAYLIK İÇİN PAZARTESİ GÜNÜ İŞARET EDİLDİ
Toplantı sonrası Pazartesi günü işaret edilirken hala aday ismi açıklanmamış olması da vatandaşlar tarafından eleştiri ile karşılandı.

MEDYA DA BİRBİRİNE GİRDİ
6'lı masanın 12 toplantısına rağmen aday ismin açıklanmamış olmasına gazeteciler de tepki gösterdi. Bazı isimler Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını söyleyerek destek olurken bazı isimler de eleştiri sözcükleri yöneltti.

BURSALI İLE GÜLTEKİN ARASINDAN TARTIŞMA
Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ile Levent Gültekin arasında adaylık kavgası yaşandı.

Gültekin Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını ve adaylığını bir grubun organize ettiğini ifade ederek video çekme teklifinde bulundu. Orhan Bursalı ise Gültekin'e tepki göstererek yapılanların 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesi yönünde ekmeğine yağ sürüyor' açıklamasını yaptı.

İşte iki isim arasında yaşanan o tartışmalar:

Levent Gültekin: Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kimler organize etti? Kim hangi rolü üstlendi? Bir kaç yıl önce belli olan adaylık sürecinde neler yaşandı? Önümüzdeki günlerde bir video çekip, isim isim hepsini anlatayım diyorum, ne dersiniz? Bir anlamı var mı?

Orhan Bursalı: İnsaffff.. yeter artık Levent... bu derece düşmanlığın.. secilememesi için çalışmanın ve RTE’nin ekmeğine yağ sürmenin perde arkasını merak ediyorum... masa bir karar veriyor... sen dağıtıyorsun. 

Levent Gültekin: Güya gazeteci olarak dolaşıyorsunuz ortalıkta merak etmiyor musunuz ne döndüğünü? Söze sıra gelince Erdoğan yandaşlarına laf edersiniz ne çabuk yandaş kesildiniz?

Orhan Bursalı: Yandaş mı.. masanın seçeceği adayi desteklemek mi yandaşlık.. demek masayı dağıtmak için çalışmak objektif gazetecilik.. bu kadarını bilmezdim.. öğrenmenin sonu yoktur.. komploculuğun da..

Levent Gültekin: Masanın belirleyeceği aday desteklenmeli diye 50 yazım var, bunları değil, ortadaki akıl almaz kavgayı ve ardında olanları anlatma çabam etmem sizi rahatsız ediyor, aynı şeyi 2018’de de yaptınız, her seçim sizin mahalle iktidarı hayalinizle kaybediliyor ve ülke batıyor.

Orhan Bursalı: 2018? Siyaset analizcilik farkli bir şey. Baktığın noktayı merak etmiyordum ama şimdi anlamaya çalışacagım.Söz.

Levent Gültekin: Orhan bey, yaptığınız gerçekten ayıp, size hiç yakıştıramadım, belki de yakışıyordur ben yanlış tanımışım, şu ortadaki ayrışmayı, kavgayı, nedenini hiç dert etmiyor, bunu dert eden, nedenleri üzerine kafa yoranı da Erdoğanın ekmeğine yağ sürmekle itham ediyorsunuz pes doğrusu.

Depremin siyasi isimlere maliyeti ne oldu Gündem Muharrem İnce'den adaylık çıkışı Gündem 6'lı masanın adayı pazartesi günü açıklanacak Gündem İmamoğlu gözünü kararttı! Adaylık için gemileri yaktı Gündem