14 Mayıs seçimlerinin kesin sonuçlarını bugün açıklayacak: İtirazların tamamı karara bağlandı

14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri takvimi devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından bütün itirazlar karara bağlandı. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırken, YSK bugün kesin sonuçları açıklayacak. İkinci tur Cumhurbaşkanı seçimi için ise 20 Mayıs'tan itibaren oy kullanılmaya başlıyor.

Abone ol

14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri takvimi devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından bütün itirazlar karara bağlandı. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırken, YSK bugün kesin sonuçları açıklayacak. İkinci tur Cumhurbaşkanı seçimi için ise 20 Mayıs'tan itibaren oy kullanılmaya başlıyor.

14 Mayıs'ta yapılan ve hafta başından beri birleştirme tutanaklarına yapılan bütün itirazlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından karara bağlandı. Seçimle ilgili kesin sonuçlar bugün YSK tarafından ilan edilecek.

20 MAYIS'TA BAŞLIYOR
14 Mayıs'ta yapılan seçimler sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalmıştı. İkinci tur için lik oylar yarından itibaren yurt dışında ve gümrük kapılarında atılmaya başlayacak.  Yurt dışındaki temsilciliklerde oy verme işlemi 20 Mayıs'ta başlayacak ve 5 gün içinde tamamlanacak. Yurt dışı seçmenler, gümrük kapılarında da 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar oy verebilecek.

TRT'DE KONUŞMA
Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre ilk turdaki gibi Cumhurbaşkanı adayları iki kez TRT'de konuşma yapacak. Propaganda dönemi seçimden 1 gün önce, 27 Mayıs saat 18.00'de sona erecek. 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde tek pusula ve tek zarf olacak. 

Fuat Oktay: Kimseyle pazarlık etmeyiz SEÇİM 2023 HDP'li Kaplan'dan Kılıçdaroğlu'na: Kürtleri kızdırmayın Gündem Davutoğlu: 28 Mayıs'ta bir referandum yapacağız SEÇİM 2023 Skandal açıklamaları sonrası Belçikalı Bakan'a Ankara'dan art arda tepkiler SEÇİM 2023