Son dakika! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan maymun çiçeği açıklaması: Ülkemizde görülmedi, tedbire gerek yok

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, son dakika maymun çiçeği açıklaması yaptı. Bakan Memişoğlu, Türkiye'de maymun çiçeği vakasının görülmediğini belirterek, "Şu ana kadar tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok." dedi.

Abone ol
  • Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Maymun çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı." açıklamasında bulundu.
  • Bakan Memişoğlu şunları kaydetti:
Böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla, yakın takiple şu andaki pozisyonumuzda devam edeceğiz. Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği, olsa dahi pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.
11 soruda 'Maymun Çiçeği' hastalığı Sağlık 30'u yerli, 39 ilaç geri ödeme listesine eklendi Sağlık Vücudunda çiçek aşısı izi olanlar yüzde 85 koruma altında Sağlık Yeniden kapanma olur mu? Sağlık