Sağlık Bakanı Koca sağlık raporu süresinin uzatıldığını duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından sağlık raporlarının geçerlilik sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Koca, söz konusu paylaşımında kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerin pandemi döneminde başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulamasının devam ettiğini ve raporunu henüz yenilemeyenler için geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Abone ol

Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellileri koruma amaçlı 2020 yılı pandemi döneminde başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması devam ederken vatandaşlar son geçerlilik süresi 30 Haziran'a uzatılmıştı.

İlaç raporlarının uzatılıp uzatılmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabında sağlık raporu süresinin uzatıldığını duyurdu.

YENİDEN UZATILDI

Bakan Koca, raporunu henüz yenileme imkanı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına süreli sağlık raporlarının geçerlilik sürelerinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatıldığını duyurdu.

Koca, raporların bu tarihten sonra kademeli olarak yenileneceğini belirtti.

TTB: Kızamık salgını ile karşı karşıyayız! Sağlık BioNTech’ten dava açıklaması! Sağlık Çıkarılan böbrek taşı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi! Sağlık Bağırsakları dışarıda yaşam mücadelesi veriyor Sağlık