Kızılay 'Önemli çağrı' notuyla duyurdu: Kan stoklarımız asgari seviyenin altında

Kızılay, kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü açıkladı. 'Önemli çağrı' başlığıyla paylaşılan duyuruda "Vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur" ifadeleri kullanıldı. Kızılay'ın çağrısı sonrası İmamoğlu, "Mevcut Kızılay yönetimine kızgınsınız. Ben de tepkiliyim." dedi. Kılıçdaroğlu ise "Sevgili halkımızı davet ediyorum. Kan verelim." paylaşımında bulundu.

Abone ol

Kızılay, sosyal paylaşım platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü belirterek vatandaşlara çağrı yaptı.

KAN BAĞIŞINA DAVET
“Önemli çağrı” başlığıyla yayınlanan duyuruda şunlar kaydedildi:

Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması, ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur.

"14 MAYIS’TAN SONRA KIZILAY YİNE LİYAKATLİ BİR YÖNETİME KAVUŞACAK"
Kızılay'ın çağrısı sonrası "Mevcut Kızılay yönetimine kızgınsınız. Ben de tepkiliyim." ifadelerini kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından vatandaşlara çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

"Biliyorum mevcut Kızılay yönetimine kızgınsınız. Ben de tepkiliyim. Ne yazık ki bu asil kurum, başındaki zat ve ona bu görevi layık gören zihniyet yüzünden zor durumda. Bakmayın sıralanan bahanelere, ulusal stokların tükenmesinin tek nedeni bu yönetim. 14 Mayıs'tan sonra Kızılay yine liyakatli bir yönetime kavuşacak. Ama şimdi kan bağışı zamanı. Tüm duyarlı vatandaşlarımı kan bağışına davet ediyorum."

"KAN VERELİM"
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili halkımızı davet ediyorum. Kan verelim." ifadelerini kullandı.

Bakanlık'tan son 5 ayın koronavirüs tablosu Sağlık Kanser ölümleriyle ilgili çarpıcı rakamlar Sağlık Kilo aldığını sanıyordu meğerse... Sağlık Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman yapılacak? Sağlık