Kansere davetiye çıkarıyor! Yumurtanın buzdolabına konulmaması gerekiyor

Kahvaltıların ve ara öğünlerin en çok tüketilen besinlerinden biri olan yumurta için çok önemli bir uyarı yapıldı. Faydaları ve içerdiği protein saymakla bitmeyen bu ürünün, üzerinde bulunan bakteriler sebebiyle tüketilmeden hemen önce yıkanması gerektiği ayrıca buzdolabında muhafaza edilmemesi gerektiği bildirildi.

Abone ol

Kahvaltıların, ara öğünlerin, yemek yapmak için kısıtlı süresi olanların ve tatlıların vazgeçilmezi olan yumurtaya ilişkin çok çarpıcı bir uyarıda bulunuldu. Faydaları saymakla bitmeyen bu besinin buzdolabına konulmaması gerektiği ifade edildi.

ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

Yumurtanın doğru saklama şeklinin oda sıcaklığında olması gerektiği ifade edildi. 2-3 hafta içinde tüketilebileceğini düşünen vatandaşlar, mutfak tezgahında yer açmalı.

2 HAFTA SONRA BUZDOLABINA KOYULMALI

Uzmanlar 1 ay kadar sürede tüketilebileceği düşünülen yumurtaların 2 haftanın sonunda buzdolabına konulabileceğini vurgulayıp önemli bir konuya dikkat çekti.

Yapılan açıklamaya göre; yumurtalar üst kısımda değil sebze meyve kısmında saklanmalı.

Öte yandan buzdolabına konulmadan önce yıkanan yumurtaların üzerinde bakterilerin ürediğini söyleyen uzmanlar, onların yıkanması gerektiğini belirtip bu durumun sağlık açısından büyük bir önem arz ettiğini vurguladı.

RAF ÖMRÜ 6 HAFTA

A vitamini de dahil olmak üzere B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini, B12 vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini ve H vitamini açısından zengin olan yumurtanın kartonda kalması, raf ömrünü 6 haftaya kadar uzatmaktadır.

Otizm, yapay zeka ile tespit edilebilecek  Sağlık Yumurtalıkları alınan kadın kanser tedavisinin ardından anne oldu Sağlık Karın ağrısı şikayetiyle gitti rahminden 35 santim kist çıkartıldı Sağlık Sosyal medya çocukların hayatını da karartıyor Sağlık