İzmir Şehir Hastanesi İlk Yılında 2.9 Milyon Hastaya Hizmet Verdi

İzmir Şehir Hastanesi, birinci yılında toplam 2.865.613 hastaya hizmet sunarak sağlık sektöründe önemli bir rol üstlendi.

Abone ol

İzmir Şehir Hastanesi, kuruluşunun ilk yılında toplam 2 milyon 865 bin 613 hastaya sağlık hizmeti sundu. Başhekim Prof. Dr. Orhan Gökalp, hastanenin 15 Ekim 2022'de faaliyete geçtiğini hatırlatarak, İzmir halkının hastaneye olan ilgisinin yüksek olduğunu belirtti.

Sağlık Sektöründe Öncü

2 bin 60 yatak kapasitesine sahip olan İzmir Şehir Hastanesi, Ege Bölgesi'nin sağlık alanındaki lideri olma hedefini gerçekleştirdi. Gökalp, hastanenin sağlık hizmetlerini hızlı ve kaliteli bir şekilde sunma amacında olduklarını ifade etti.

Acil Servis Başvuruları ve Ameliyatlar

Hastaneye yapılan acil servis başvurularının sayısı 380 bin 672'ye ulaşırken, 104 bin 887 ameliyat gerçekleştirildi. 19 bin 140 hasta yoğun bakım tedavisi görürken, 40 organ nakli işlemi de başarıyla tamamlandı.

Acı Serviste Beklemiyoruz

Prof. Dr. Gökalp, "Günlük 15 bin hastaya ayaktan hizmet veriyoruz. Acil serviste hastalarımız beklemiyor ve polikliniklerde randevu süreleri oldukça kısa" dedi. Ayrıca, hastane bünyesinde sağlık turizmi alanında da gelişim hedefleri olduğunu belirtti.

Hastane İçinde Navigasyon Uygulaması

Hastanenin büyüklüğü nedeniyle hasta yönlendirmelerinde zorluk yaşandığını belirten Gökalp, bu sorunu çözmek için bir navigasyon uygulamasının yakında kullanıma sunulacağını açıkladı.

Ticari Alanlar Sağlık Bakanlığı'nın Kontrolünde Değil

Gökalp, hastane kampüsü içindeki ticari alanların, Sağlık Bakanlığı'nın inisiyatifinde olmadığını vurgulayarak, "Bizim temel işimiz tıbbi hizmet sunmak" değerlendirmesini yaptı.

İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp, birinci yılını dolduran hastanenin ayakta ve yatarak toplam 2 milyon 865 bin 613 hastaya hizmet verdiğini belirtti. Gökalp, konuya ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Kök Hücre Nakliyle Hayata Dönen Minik Çağatay Gündem Gıda Analizlerinde 1000'de 1 Hassasiyet Gündem Dünyada ilk! Giresun Sendromu tıp literatürüne girdi Sağlık Bakanlık sahte balları da ifşa etti Gündem