Edirne'de "Hidatidoloji Kongresi" başladı: Kist hidatik hastalığına dikkat çekildi

Edirne'de düzenlenen Hidatidoloji Kongresi'nde kist hidatik hastalığı ve etkileri ele alındı.

Abone ol

Edirne'de hayvanlardan bulaşan kist hidatik hastalığının detaylarının tartışıldığı 11. Ulusal ve 4. Uluslararası Hidatidoloji Kongresi düzenlendi.

ÖNEMLİ BİR SAĞLIK PROBLEMİ

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, kist hidatik hastalığının halk sağlığı açısından önemli bir sorun olduğuna dikkat çekti. Hatipler, "Hidatidoloji sadece bir hastalığın değil, aynı zamanda bir coğrafyanın ve kültürün de hikayesini barındırmaktadır. Bu hastalık, kırsal kesimlerde yaşayan insanların hayatlarını olumsuz etkilemekte, ekonomik kayıplara ve sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Kongreden elde edilecek bilgilerin, hastalığın olumsuz etkilerini azaltmak için yeni yöntemler geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum," dedi.

 

FARKLI DİSİPLİNLERLE İŞBİRLİĞİ

TÜ Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altıntaş, bu kongre ile farklı disiplinleri bir araya getirerek yeni projelerin oluşumunu desteklemeyi ve genç araştırmacıları alandaki deneyimli akademisyenlerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

KONGRENİN KATILIMCILARI

TÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Güdücüoğlu, kongrenin insan ve hayvan sağlığı açısından çözümler geliştireceği umudunu taşımakta olduğunu vurguladı. Ayrıca, Edirne Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, TÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu gibi birçok önemli ismin katıldığı kongre akademik sunumlarla devam ederken, 4 Ekim'de sona erecek.

Edirne'de hayvanlardan bulaşan kist hidatik hastalığının ele alındığı 11. Ulusal ve 4. Uluslararası Hidatidoloji Kongresi başladı. Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, konuşma yaptı.

Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı'nda Önemli Mesajlar Gündem Genç Yaşta Kalp Damar Hastalığı Artışı Sağlık Bursa'da 5 hekimin özel başlangıcı Sağlık 25 yıl içinde 40 milyon can alabilir Sağlık