Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı için doğal yöntemler

Diş ağrısı, şiddetli ve zonklayan bir ağrıya dönüştüğü zaman dayanılmaz hale gelir. Bu durumda anlık olarak ağrıyı en azından hafifletmek için çözümler ararız. Diş ağrısını evde veya ofiste doğal yöntemlerle geçirmek mümkün. Peki, diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı nasıl geçer? 

Abone ol

Diş ağrısı, dişin içinde veya çevresinde hissettiğimiz ağrıdır. Genelde diş çürümesi, diş eti hastalığı, yirmilik diş çıkarma, kırık dolgu, diş apsesi gibi nedenlerden kaynaklanır. Genelde önceden uyarı olmadan oluşan diş ağrısı karşısında çaresiz hissedebiliriz. Bir diş hekimine gitmeden önce doğal yöntemler ile ağrıyı hafifletebilir ya da geçirebilirsiniz. İşte diş ağrısına iyi gelen doğal çözümler…

DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Ağrı yüzünden bölgede şişlik oluşmuşsa bölgeye soğuk kompres yapılabilir. Bu sizi biraz olsun rahatlatacaktır.

Diş hekimine gitmeden hemen önce hekimi yanıltmamak açısından ağrı kesici alınmamalıdır ancak gidemiyorsanız ve başka çareniz yoksa alabilirsiniz. Bu da kısa sürede etkisini yitirmeye başlayacak ve ağrıya artık ağrı kesiciler etki edemeyecektir.

Bölgeyi temizlemeye özen göstermekte fayda vardır. Dişte çürük yüzünden oluşmuş boşluklar varsa diş fırçası ve diş ipi ile gıdalar bölgeden uzaklaştırılmalıdır.

Ilık tuzlu su ile gargara yapmak ağrıyı biraz dindirebilir. Aynı şekilde sirkeli su da etkilidir.

Bölgede çürük yüzünden oluşan boşluğa, diş etine gelmeyecek şekilde karanfil yağı emdirilmiş pamuk konabilir. Diş Etine gelmeyecek şekilde olmasının sebebi dişeti dokusunu tahrip edici özelliği olmasındandır.

Alkol ile uyuşturmaya çalışma, alkollü pamuk koyma, alkolle gargara yapma son derece yanlış bir uygulamadır. Bölgeyi tahrip etmekle kalmaz, ağız içinde alkol yanıklarına da sebebiyet verebilir.

Bir an önce diş hekimine gitmek en etkili çözümdür.

Ayrıca diş hekimi reçete etmediği müddetçe antibiyotik alınmamalıdır. Antibiyotikler ağrıyı kesmez, bu amaçla kullanılması da son derece yanlıştır.

DİŞ AĞRISINA İYİ GELEN ŞİFALI BİTKİLER

Sarımsak: Çürük diş üzerinde bekletilerek ağrıya neden olan bakterileri yok eder. Ayrıca bakteri ve iltihapları yok eder.

Çörek otu: Uyuşturma özelliği yoktur ancak düzenli kullanıldığında ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kalkmasını sağlar. Çörek otu ayrıca, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Buğday çimi suyu: Diş etleri ve dişlerdeki enfeksiyonlardan koruyan doğal bir antibiyotiktir. Ağızda bakterilerin artmasını engeller ve diş ağrısını azaltır.

Zerdeçal: Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri sayesinde ağrı giderme gücüne sahiptir. Zerdeçal, su ile karıştırılıp hamur haline getirilir ve ağrıyan dişin üzerine uygulanır.

Karabiber: Güçlü bir antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri olan doğal bir antibiyotiktir. Diş ağrısının azalmasında etkilidir.

Karanfil: Diş ağrısı denince akla ilk gelen isimlerden biri o. Çünkü kendisi hem antibakteriyel hem de ağrıyı uyuşturucu özellikler gösteriyor. Eğer evinizde varsa kurutulmuş karanfillerden ağzınıza birkaç adet atıp çiğneyebilir ve acımsı suyun ağrıyan dişinize doğru gitmesini sağlayabilirsiniz.

Soğan: Birçok uçucu yağ ve diğer bileşikleri içerdiğinden, iltihaplanmaya ve ortaya çıkan diş ağrısına karşı etkilidir. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayıp temiz bir beze sararsınız. Soğan torbası daha sonra en az 30 dakika ağrılı bölgenin dışına yerleştirilir.

DİŞ AĞRISININ NEDENLERİ

  • Diş çürümesi
  • Sıcaklık duyarlılığı – sıcak veya soğuk sıvılar veya gıdalar
  • Sıcak veya soğuk hava
  • Diş sıkma veya gıcırdatma
  • Ortodontik tedavi – diş telleri
  • Apseli diş
  • Gömülü 20 yaş dişi
  • Gebelik
  • Diş kaplama veya dolgu sonrası hassasiyet
  • Dişeti iltihabı
  • Periodontal hastalık
  • Diş eti çekilmesi
  • Diş kırığı
  • Asit erozyonu
  • Hasarlı veya kırık dolgular veya kaplamalar
  • Uçuk ya da ağız aftları
Kanser aşısında umut vaat eden gelişme Gündem Bu belirtiler varsa dikkat! Sağlık İlaç fiyatlarına zam Sağlık Strep A Türkiye'de 3 ili alarma geçirdi Sağlık