Bursa'da doğup büyüyen 5 hekim doğdukları hastanede göreve başladı

İnegöl Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen 5 pratisyen hekim, hemşire ve sağlık memuru olarak çalışan anne babalarının izinden giderek hizmet vermeye başladı.

Abone ol

İnegöl'da doğup büyüyen beş pratisyen hekim, aldıkları tıp eğitiminin ardından hayata gözlerini açtıkları hastanede göreve başladı. Bu genç hekimler, aynı zamanda ailelerinin mesleği olan sağlık alanında da miraslarını sürdürüyor.

İNEGÖL DEVLET HASTANESİ

Seren Kahraman, Gökçe Eda Vargün, Sude Tekin, Gülşen İpek Boğazkesenli ve Sena Akyıldız, tıp fakültesi eğitimlerini tamamladıktan sonra Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği mecburi hizmet kurasında doğdukları hastaneyi tercih etti. Şu an, İnegöl Devlet Hastanesi'nin acil servisinde pratisyen hekim olarak çalışma yapıyorlar.

GURURLU BİR BAŞLANGIÇ

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hayrettin Göçmen, bu durumun hastane için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtiyor. Dr. Göçmen, bu hastanenin bölgeye 300 bin, çevresine ise 700 bin kişinin sağlık hizmeti sunduğunu vurguladı.

GELECEK HAYALLERİ

Seren Kahraman, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden mezun olan bir pratisyen hekim olarak, "Memleketimde hizmet vermenin mutluluğu tarif edilemez," dedi. Diğer bir doktor Gökçe Eda Vargün ise ailesinin hastanede yıllardır hizmet verdiğini ifade ederek, "Anne ve babam burada çalıştıkları için bu hastanede görev almak benim için çok özel," diye konuştu.

Sude Tekin de annesinin uzun yıllar hizmet verdiği hastaneye atanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, İnegöl'ün potansiyeli ve hasta yoğunluğunun farkında olduklarını belirtti. Geçmişlerine bağlı kalmanın ve aynı mesleği sürdürmenin kendilerini çok gururlandırdığını ön plana çıkardı.

SAĞLIKTA YENİLİK

İngöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan bu beş genç hekim, iki yıl süren zorunlu görevlerinin ardından Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) girerek uzmanlaşma yolunda ilerlemeyi planlıyor. Bu süreç içinde birçok vaka ile karşılaşma ve yönlerini belirleme şansı bulacaklar.

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki devlet hastanesinde dünyaya gözlerini açan ve aldıkları tıp eğitiminin ardından pratisyen hekim olmaya hak kazanan 5 arkadaş, mecburi hizmet kurasında ilk sıraya yazdıkları aynı hastanede hastalara hizmet veriyor. İstanbul Medeniyet Tıp Fakültesi'nde eğitim alan 24 yaşındaki pratisyen hekim Seren Kahraman (fotoğrafta), AA muhabirine açıklamada bulundu.

25 yıl içinde 40 milyon can alabilir Sağlık Van'da beyin cerrahisi eğitim kursu tamamlandı Sağlık Corona virüs nerede ortaya çıktı? Sağlık Kansere Karşı Dirençli Bir Kadın: Serap Kaya'nın İlham Verici Hikayesi Gündem