Kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitiyor?

Kış lastiği zorunluluğu, Mart ayının son gününde araştırılıyor. Kış lastiği, 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunur. Bu lastik, belirlenen tarihler arasında takılması zorunludur. Peki, kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitiyor, Nisan'da bitecek mi?

Abone ol

Kış lastiği, yolcu ve eşya taşıyan taşıtlarda belirli bir süre takılma zorunluluğu vardır. Özellikle kar ve buz üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmış olan kar lastikleri, büyük aralıklı taban tasarımına sahiptir. Bu özelliği ile daha kısa fren mesafesi imkanı ve daha iyi yol tutuşu sağlar. Mart ayının son gününde vatandaşlar, kış lastiği zorunluluğu ne zaman bitecek merak ediyor.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BİTİYOR?

Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

İl sınırları içerisinde, kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır.

Valilikler, kış lastiği uygulamasını, Bakanlıkça belirlenen tarih aralığındaki sürenin öncesinde ve/veya sonrasında 1’er ay arttırabilir.

Togg'un ilk aracı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Otomotiv Togg para iadesi ne zaman, nasıl verilecek? Otomotiv Togg asil ve yedek hak kazananlar listesi Otomotiv Bakan Varank, TOGG için biraz daha bekleyecek Otomotiv