Hayatını kaybeden fenomen modacı Vivienne Westwood'un hayatı

İngiliz moda tasarımcısı, punk moda öncüsü Vivienne Westwood hayatını kaybetti. 81 yaşında olan Vivienne Westwood, 1970’li yıllarda punk ve yeni dalga stili ile adını duyurmuş ve modanın en büyük isimlerini giydirmişti. Peki, Vivienne Westwood kimdir?

Abone ol

Vivienne Westwood, 70'li yılların fenomen moda tasarımcısı idi. 81 yaşında hayatını kaybeden İngiliz modacının sahip olduğu moda evi tarafından yapılan açıklama Westwood’un huzur içerisinde öldüğü belirtildi. İşte Vivienne Westwood'un hayatı...

VIVIENNE WESTWOOD KİMDİR?

Tam adı Dame Vivienne Isabel Westwood olan İngiliz modacı 8 Nisan 1941'de doğdu. Glossop Grammar School lisesinde okudu. Ailece 1958 yılında Kuzey Londra'da yer alan bir ilçe olan Harrow’a taşındı. Harrow School of Art'da lise eğitimini tamamladı. Mezuniyeti sonrasında Londra'da bir ilkokulda öğretmen olarak işe başladı.

21 Temmuz 1962 tarihinde Derek Westwood ile evlendi. 1965 yılında boşandı.

The Sex Pistols'un menajeri Malcolm McLaren ile tanışınca eşinden boşanıp onunla birlikte yaşamaya başladı. Bu arada 1967 yılında Joseph Corré adında bir oğlu oldu.

Malcolm McLaren’in tasarladığı kıyafetleri yarattı. Malcolm McLaren punk grubu Sex Pistols'un yöneticisi oldu.

1971 yılında modacı Thierry Mugler'in markası S&M için tasarladıkları ilginç sloganlı kıyafetleriyle bir anda dikkat çekti ve moda serüveni böylece başladı.

Yarattığı punk akımını yansıtan cesur tasarımlarla adını kısa sürede duyuran Westwood, 1981 yılında kendi adındaki ilk koleksiyonunu sergiledi. İngiliz tasarımcı moda dünyasına modern punk öncülüğünü ve yeni moda akımlarını kazandırdı.

Westwood, Malcolm McLaren ile birlikte SEX olarak bilinen King's Road'da işlettikleri butik için kıyafet yaptığında kamuoyunun dikkatini çekti . Giyim ve müziği sentezleme yetenekleri, McLaren'in grubu Sex Pistols'un hakim olduğu 1970'lerin Birleşik Krallık punk sahnesini şekillendirdi . Punk'ı "sisteme bir parmak koyup koyamayacağınızı görmenin" bir yolu olarak gördü.

Vivienne Westwood, 1981 yılında ilk defilesi olan Korsan koleksiyonu, ardından Buffalo, daha sonra da Punkature koleksiyonlarını Paris'te sergiledi. Bir İngiliz dergisinin kapağında Margaret Thatcher'ı taklit etti. 1984 yılında uluslararası V&A Westwood markasını kurdu.

1989 yılında Vivienne Westwood ismi John Fairchild'ın Chic Savages kitabında top 8'e giren Giorgio Armani, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix gibi tasarımcıların arasında yer aldı.

1990 yılında ilk erkek giyim koleksiyonu Cut and Clash'i Pitti Uomo fuarında Floransa'da tanıttı.

1990 ve 1991 yıllarında İngiltere'de iki kez, yılın İngiliz tasarımcısı seçildi ve 1992'de Kraliçe II. Elizabeth tarafından OBE (İngiliz İmparatorluğu'nun En Mükemmel Düzeni) ödülüne layık görüldü.

Westwood, Londra'da dört mağaza açtı ve sonunda İngiltere'ye ve dünyaya genişledi, giderek daha çeşitli mallar sattı, bunlardan bazıları onun Nükleer Silahsızlanma Kampanyası , iklim değişikliği ve sivil haklar grupları gibi birçok siyasi amacını destekledi.

Evlilikleri :
1.eşi: 21 Temmuz 1962 tarihinde Derek Westwood ile evlendi. 1965 yılında boşandı. Ben Westwood (d.1963) adında bir oğlu vardır.
2.eşi: 1992 yılında asistanı Andreas Kronthaler ile evlendi.
1965 yılından 1982 yılına kadar birlikte olduğu menajer Malcolm McLaren’den olan Joseph Corré (d.1967) adında bir oğlu vardır.

Belçim Bilgin: Felç kalabilirdim Magazin 'Müzik piyasası hırpalayıp bir yere atmak üzere kurulu' Magazin Aytaç Şaşmaz-Cemre Baysel ayrılığında ilk açıklama geldi Magazin İlker Kaleli ile ilgili bomba itiraflar! Magazin