Şükriye Tutkun kimdir, kaç yaşında, nereli?

Şükriye Tutkun kimdir merak ediliyor. Google'da günün en çok aranılan isimlerinden biri de Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun oldu. Peki, Şükriye Tutkun kimdir, kaç yaşında, nereli?

Abone ol

Şükriye Tutkun, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla günün konuşulan isimleri arasına girdi. Türk Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, ‘Hayata Tutunanlar’ adlı program kendisi gibi yetiştirme yurtlarında yetişen insanların hikayelerini ekrana getiriyordu. Peki, Şükriye Tutkun kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

ŞÜKRİYE TUTKUN KİMDİR?

Şükriye Tutkun, 19 Eylül 1965 tarihinde Kocaeli’nde doğdu. Gürcü kökenli Artvinli bir ailede doğan Tutkun'un anne ve babası boşanmış, 2 yaşındaki iken çocuk yuvasına bırakılmış. Lise yıllarında annesinin yanında kalan sanatçı, babasını sadece iki kez görmüş.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Şan bölümü mezunu olan sanatçı, Afşar Timuçin’den estetik ve felsefe, Filiz Ali’den Opera Tarihi, Cenan Akın'dan armoni, İlteriş Sun'dan solfej, Yekta Kara'dan sahne dersleri aldı.

Etnomüzikolog Tugay Başar ile çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği ile ilgili çalışmalar yapmıştır.

Konservatuvarda okuduğu yıllarda değişik zamanlarda TRT Gençlik Korosu, İstanbul Operası Gençlik Korosu, St. Antuan Katolik KilisesiKorosu’nda soprano olarak görev alan Tutkun, Muammer Ketencoğlu, Zülfü Livaneli, Fahir Atakoğlu, Atilla Özdemiroğlu, Ali Osman Erbaşı gibi sanatçılarla çalışmıştır.

Kuşing Sendromu adı verilen bir hastalığa yakalanmıştır ve 2006 Haziran ayında ameliyat olarak bu hastalığı yenmeyi başarmıştır.

Pilastip Show'da eski başbakanlardan Tansu Çiller karakterini seslendiren sanatçı çizgi ve dizi filmde, ayrıca reklam filmlerinde seslendirmeler yapmıştır.

Sanatçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen Sultan Gelin Müzikali'nde başrolde oynamıştır. 

ALBÜMLERİ

1996: Sevin Gayrı
1998: Çiğdem Der Ki
2002: Kumru
2004: Gücüm Yetene Kadar
2006: Salıncak
2010: Ay Karanlık
2019: Ave Maria
2020: Hold Time

Survivor eski yarışmacısı Aşkım'ın acı günü! Gündem Oğuzhan Uğur adliyede! Gündem Cedi Osman, ABD'den yardıma koştu Magazin Masterchef yarışmacısı Uğur Kardaş gözaltına alındı! Gündem