Son dakika! Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi! Sağlık durumları nasıl?

Son dakik haberleri... İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da denizde feci bir kaza geçirdi. Zodyakla kayalıklara çarpan çiftin ağır yaralandığı ve Ali Sabancı'nın Türkiye'ye getirildiği bildirildi. Kazada ağır yaralanan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın tedaviye alındığı bildirildi. Peki Ali Sabancı ile Vuslat Doğan Sabancı'nın son sağlık durumu nasıl? Bakan Koca'dan açıklama...

Abone ol

Son dakik haberleri... Pegasus Havayolları'nın da içinde bulunduğu Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da denizde kaza geçirdi. Leras Adası'nda zodyakla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın ağır yaralandığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Sabancı'nın sağlık durumu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama geldi. Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

 Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı. Yaralanan çifti, yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi.

AORT DAMARINDA SORUN OLUŞTU

Olayda Ali Sabancı'nın dalağının alındığı, AORT damarında sorun olduğu ve Vuslat Doğan Sabancı'nın da durumunun ağır olduğu belirtildi.

AMERİKAN HASTANESİ'NE GETİRİLDİLER

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Sabancı çiftinin, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptığı belirtildi.

Kazadan ilk görüntüler

Ağır yaralanan Sabancı çiftini, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti.

Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı.

İSTANBUL'DALAR

Adada ilk müdahaleleri yapılan çift, daha sonra Bodrum'a getirildi.

Ali Sabancı'nın ise saat 10.15 sıralarında ambulans helikopterle Bodrum'dan İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

VUSLAT SABANCI'NIN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Yapılan müdahalede Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğu, dalağının alındığı, kaza sırasında yüzünden ağır darbeler aldığı belirtti.

Ali Sabancı yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın ciddi şekilde yaralandığı belirtildi.

İKİNCİ AMELİYATA ALINDI

Ensonhaber muhabiri Tuğçenur Batan Ali Sabancı'nın ikinci ameliyata girdiğini, entübe edildikten sonra durumunun eşi Vuslat Sabancı'ya göre daha ağır olduğunu aktardı. 

Sabancı çiftinin kaza yaptığı tekne

Sağlık durumu iyiye giden Vuslat Doğan Sabancı'nın da saat 11.30'da ambulans helikopterle yine Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı'ya kazadan kaynaklı "yüz travmaları" için de Leros'ta ilk müdahalenin yapıldığı öğrenildi.

Arzu Doğan Sabancı

VUSLAT DOĞAN SABANCI BAŞINI BOTUN ÖNÜNDEKİ CAM BÖLMEYE ÇARPTI

Kayaya çarpmadan sonra Ali Sabancı'nın botta sıkıştığı, Vuslat Doğan Sabancı'nın da başını botun önündeki cam bölmeye çarptığı kaydedildi.

Başından darbe alan Vuslat Doğan Sabancı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı da gelen bilgiler arasında.

Diğer taraftan Vuslat Doğan Sabancı da saat 14.50 sularında ambulans uçakla İstanbul’a getirildi. Sabancı alana gelen ambulansla hastaneye götürüldü.

Stabil olduğu öğrenilen çiftin sağlık durumlarına ilişkin hastanenin açıklama yapması bekleniyor.

KAZADAN İLK GÖRÜNTÜLER

Yunan medyasında yer alan haberlerde Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin yanı sıra çok sayıda gönüllünün de Sabancı ailesine yardım için harekete geçtiği belirtildi.

Haberde, “Kazanın ilk anından itibaren Sahil Güvenlik ekipleri hızlıca harekete geçti” denildi.

ESAS HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Esas Holding'den yapılan açıklamada da çiftin 24 Ağustos'ta kaza geçirdiği belirtilerek, tedavilerinin devam ettiğini ve sağlık durumlarının takip edildiğini bildirdi.

ÇİFT BODRUM'A GETİRİLDİ

Yoros Adası'nda tekne kazasında yaralanan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı Bodrum'a getirildi. Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı limanda çifti bekledi.

Ali Sabancı'nın annesi Hayırlı Zerrin Sabancı 
MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı, potaya kimler girdi? Magazin Hande Erçel'in ev pozlarına beğeni yağdı! Magazin MasterChef'te dokunulmazlığı hangi takım kazandı, eleme adayları kimler oldu? Magazin Kim Milyoner Olmak İster'in büyük ödülüne revize Magazin