Sinéad O'Connor kimdir, kaç yaşındaydı? Sinéad O'Connor neden öldü? Hayatı, albümler, kariyeri

Sinéad O'Connor hayatını kaybetti. Ünlü İrlandalı şarkıcı, "Nothing Compares 2 U" şarkısıyla tanındı. 2017'de Müslüman olan ve adını Şüheda Davitt olarak değiştiren şarkıcı, geçen yıl oğlu Shane'i kaybetmişti. Peki, Sinéad O'Connor kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

Abone ol

Traşlı kafası ve açık sözlü olması ile tanınan İrlandalı şarkıcı Sinéad O'Connor hayatını kaybetti. 2017'de Müslüman olan ve adını Şüheda Davitt olarak değiştirdiğini açıklayan Sinéad O'Connor, 56 yaşındaydı. Ölümü sonrasında Sinéad O'Connor kimdir, neden öldü, ölüm sebebi nedir araştırılıyor. İşte Sinéad O'Connor hayatı, albümleri, kariyeri...

SINEAD O'CONNOR KİMDİR?

Sinéad O'Connor, 8 Aralık 1996'da Dublin'de doğdu. Adını İngiltere'ye karşı girdiği bağımsızlık savaşıyla tanınan İrlanda Cumhurbaşkanı'nın eşinden alan O'Connor, anne ve babasının boşanmalarının ardından annesinin kendisine şiddet uygulaması nedeniyle 1979 yılından sonra babasıyla birlikte yaşamaya başladı. Eğitimini tamamlayamayan sanatçı en son öğrenim gördüğü okulda sanata eğilim gösterdi. Barbra Streisand'ın "Evergreen" adlı şarkısını söyleyerek dikkatleri üzerine çekince "Tua Nua" adlı bir topluluğa katıldı.

1980'lerin sonunda ilk albümü "The Lion and the Cobra" ile ün kazandı ve 1990'da Prince'in "Nothing Compares" şarkısını yorumlamasıyla dünya çapında bir başarı elde etti. 2Ü" Kariyeri boyunca, "Fire on Babylon" adlı şarkısında kendi taciz deneyimlerini yansıtarak, istismara uğramış çocukları savundu.

Sinéad'ın müzik yolculuğu, 1979'da, 15 yaşındayken, 18 ay boyunca bir Magdalene Asylum'a yerleştirilmesine yol açan sorunlarla karşılaştığında başladı. Orada geçirdiği süre boyunca yazısını ve müziğini geliştirmeye başladı ve sonunda İrlandalı grup Tua Nua'nın davulcusunun dikkatini çekti. "Take My Hand" şarkısını birlikte yazmaya devam etti.

1985'te Londra'ya taşındıktan ve Ensign Records ile sözleşme imzaladıktan sonra, ilk albümü "The Lion and the Cobra"yı 20 yaşında kaydetti ve bu sırada seans davulcusu John Reynolds'tan oğlu Jake'e hamile kaldı. 1987'de evlendiler.

1990'da ikinci albümü "I Don't Want What I Haven't Got"un piyasaya sürülmesiyle Sinéad, alameti farikası olan tıraşlı kafası da dahil olmak üzere benzersiz kimliğini sağlamlaştırdı. Albümde, orijinal olarak Prince'in yan projesi The Family için yazdığı çığır açan hit "Nothing Compares 2 U" yer aldı.

Şarkı bir sansasyon yarattı, ona Grammy adaylığı kazandırdı ve onu süperstar statüsüne fırlattı. Başarısına rağmen, En İyi Alternatif Müzik Performansını kazanmasına rağmen 1991'de Grammy Ödüllerini boykot etti. Rolling Stone dergisi de aynı yıl Yılın Sanatçısı adını verdi.

O'Connor, 2003'te ve 2021'de tekrar müzikten emekli olacağını duyurdu, ancak yine de yeni materyaller kaydetmeye devam etti. En son albümü "I'm Not Bossy, I'm the Boss" 2014'te piyasaya çıkarken, 2020'de "Trouble Of The World" gibi acapella versiyonu da dahil olmak üzere single'lar yayınladı.

Son olarak O'Connor, bu Şubat ayında yayınlanan “Outlander” dizisinin 7. Sezonu için tema şarkısını seslendirdi.

PROTEST HAYATI VE KAFASINI KAZIMASI

O'Connor ömür boyu uyumsuz biriydi - plak yöneticilerinin ona geleneksel olarak çekici olması için baskı yapmasına yanıt olarak kafasını kazıdığını söylerdi.

Ancak siyasi ve kültürel duruşları ve halkın özel hayatına devam eden ilgisi, çoğu zaman müziğini gölgede bıraktı.

İNTİHAR GİRİŞİMİ

Sinead'in müzik endüstrisindeki yolculuğu, zihinsel sağlık sorunlarıyla mücadele ederken kişisel mücadelelerle birleşti ve 2007'de bipolar bozukluk teşhisi konduğunu anlattı. 1999'da 33. doğum gününde intihar girişimini samimi bir şekilde paylaşarak, karşılaştığı zorluklara ışık tuttu.

MÜSLÜMAN OLMASI

2017'de ataerkillik karşıtı bir hareketle adını ilk kez Magda Davitt olarak değiştirdikten sonra, ertesi yıl İslam'a geçtiğini ve adını Şüheda Davitt olarak değiştirdiğini söyledi. Ancak Sinéad O'Connor ismini profesyonel olarak kullanmaya devam etti.

EVLİLİKLERİ

Şarkıcı dört kez evlendi ve dört çocuğu oldu: Jake, Roisin, Shane ve Yeshua. Shane, Ocak 2022'de 17 yaşında öldü.

NEDEN ÖLDÜ?

Dünya, 56 yaşında vefat eden İrlandalı müzisyen Sinead O'Connor'un yasını tutuyor. The Irish Times'ın aktardığı ölüm haberi, hayranlarının kalbini kırdı, ancak şu anda nedeni bilinmiyor. Ünlü şarkıcıyı geçen yıl intihar eden oğlu Shane'in ölümünün psikolojik olarak çok etkilediği belirtildi.

Albümler
1987: The Lion and the Cobra
1990: I Do Not Want What I Haven't Got
1992: Am I Not Your Girl?
1994: Universal Mother
1997: Gospel Oak
1997: So Far... the Best of Sinéad O'Connor
2000: Faith and Courage
2002: Sean-Nós Nua
2003: She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty
2005: Collaborations
2007: Throw Down Your Arms
2007: Theology
2012: How About I Be Me(And You Be You)?

Türk sinemasından bir yıldız daha kaydı Magazin Salma Hayek eşiyle tatilde Spor İzzet Antebi kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Magazin Masterchef Allstar’a veda eden 2. isim kim oldu? Magazin