Şef Ahmet Dede kimdir, kaç yaşında?

Şef Ahmet Dede, bu akşam MasterChef’e konuk olarak katılacak. Michelin yıldızını kazanan Şef Ahmet Dede’yi Somer Şef şöyle tanıtıyor “Bir insan ülkesini ne kadar iyi temsil edebiliyorsa o kadar iyi temsil ediyor”. Peki, Şef Ahmet Dede kimdir, kaç yaşında, nereli? 

Abone ol

Ülkemizi dünyada iyi bir şekilde temsil eden şeflerimizden Ahmet Dede, MasterChef Türkiye yeni bölüme katılıyor. Somer Şefin “2022’de yılın en iyi şefini ikinci kez kazandı” sözleri ile tanıttığı Ahmet Dede merak konusu oldu. Michelin yıldızı sahibi Şef Ahmet Dede hakkındaki bilgiler…

ŞEF AHMET DEDE KİMDİR?

Ahmet Dede’nin doğum tarihi ve doğum yeri ile ilgili bilgiler bilinmiyor. Ailenin üç çocuğunun en küçüğüdür.

Ailesi ile birlikte Kuşadası’ndan yaşadı. 2009 yılının Mart ayında İrlanda’nın başkenti Dublin‘e taşınma kararı aldı ve İrlanda’ya gitti.

Dublin’e yerleştikten sonra 6 haftalık bir hızlandırılmış aşçılık kursu aldı. Daha sonra İrlanda’da yer alan Chapter 1 adlı restoranda iki sene çalıştı. Ardından Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a gitti. Amsterdam’da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 sene çalıştı.

Daha sonra tekrardan Dublin’e geri döndü. Bu sefer de Green House isimli restoranda çalışmaya başladı. Bir dönem Norveç’e gitti ve burada 3 ay kaldı. Bu süre zarfında Norveç’te yetiştirilen malzemeler ile yemekler yapan bir restoranda çalışma fırsatı buldu.

Dede, Norveç’ten tekrardan Dublin’e döndü. 2017 yılında Dublin’e 5 saat uzaklıkta yer alan 400 kişi nüfuslu Baltimore isimli küçük bir kasabada restoranda görev yaptı. 2018 yılında “Michelin Yıldızı” unvanını aldı. Bu safhadan sonra artık kendi restoranını açması gerektiği düşündü ve kendine ait bir restoran açtı. Açtığı restoran ile Michelin Yıldızı oldu. Michelin Yıldızı, “alanının en iyi restoranı” anlamına gelmektedir.

Ahmet Dede, haziran 2020'de açılan, Türk mutfağından esintiler taşıyan, en yerel lezzetlerin en iyi malzemelerle harmanlandığı restoranı “Dede” ile Michelin Yıldızı’nın sahibi oldu

 Michelin Guide, 2021 Büyük Britanya ve İrlanda Michelin yıldızlarını dağıttı ve ödülün birini de Ahmet Dede kazandı.

''Avuçlamak suretiyle elledi'' Magazin Survivor ne zaman başlıyor? Magazin MasterChef'te kim elendi? Magazin Ayça Ayşin Turan kimdir, kaç yaşında, nereli? Magazin