Şarkıcı Murda'nın uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı

Şarkıcı Murda hakkında, bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımı özendirdiği iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası istenmişti. Şarkıcının yargılandığı davada karar çıktı ve Murda'nın beraatine karar verildi.

Abone ol
  • Murda lakaplı Mehmet Önder Doğan’ın, ’'Duman', 'Pahalı' ve 'Eh Baba' isimli şarkılarında yer alan birtakım sözlerin uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi’nce kaldırıldı.

  • Mahkeme, şarkının duygusunun dinleyiciye geçirilmeye çalışıldığı kanaatine varıldığını belirterek Doğan’ın beraatına hükmetti.

  • Verilen kararda, eserin bütünü değerlendirildiğinde herhangi bir özendirmeye dair eylem, görüntü ya da sözün bulunmadığı, tamamen dile getirilen şarkının duygusunun dinleyiciye geçirilmeye çalışıldığı kanaatine varıldığı belirtildi.

  • Ayrıca, yerel mahkemenin kararına yönelik İstinaf başvurusunun kabulü ile ihlalin ve hukuka aykırılığın duruşma açılmaksızın düzeltilmesinin mümkün olduğu aktarıldı.

İzinsiz inşaat yaptırdığı iddiasıyla yargılanıyor! "Ben değil babam yaptı" Magazin Metin Uca entübe edildi Magazin Şahangiller'den açıklama: Güzellik sektörüne girmekten vazgeçtik Magazin Cezaevinde de ayrıldılar Magazin