Mert Yazıcıoğlu kimdir, kaç yaşında?

Mert Yazıcıoğlu, başarılı genç dizi oyuncular arasında yer alıyor. Şu sıralar Afra Saraçoğlu'yla ilişkisiyle gündeme gelen genç oyuncunun hayatı, yaşı, boyu araştırılıyor. Peki, Mert Yazıcıoğlu kimdir, kaç yaşında?

Abone ol

Mert Yazıcıoğlu, Karagül, Mehmed: Bir Cihan Fatihi, Aşk 101 gibi yapımlarda yer aldı. Yer aldığı diziler, filmler kadar birliktelikleri ile gündeme gelen genç oyuncunun hayat hikayesi yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte Mert Yazıcıoğlu hakkındaki bilgiler...

MERT YAZICIOĞLU KİMDİR?

Mert Yazıcıoğlu, 10 Mayıs 1993 tarihinden İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi İşletme bölümüne kaydoldu.

Bir arkadaşının oyunculuk yaptığı dizi setine gittiğinde oyuncu olmaya yönelik ilk adımı attı. İlk olarak Sumru Onat'ın kurduğu Cast 33 ajansıyla ve sonrasında Ümit Çırak ile tanıştı. Ümit Çırak'tan 3 Mota Eğitim atölyesinde oyunculuk dersleri almaya başladı. Bir süre oyunculuk eğitimi aldıktan sonra Dedemin İnsanları adlı filmle oyunculuğa başladı.

2013-2016 yılları arasında FOX'ta yayımlanan; başrollerini Ece Uslu, Özcan Deniz, Ayça Ayşin Turan gibi isimlerin olduğu Karagül adlı dizide "Baran Şamverdi" karakterini canlandırdı. Daha sonra Umuda Kelepçe Vurulmaz adlı dizide "Fırat" karakterini, Mehmed: Bir Cihan Fatihi adlı dizide ise "Korkut" karakterini canlandırdı.

2018 yılında yayımlanan İyi Oyun adlı Sinema filminde "Cenk" karakterini canlandırdı.

2018-2019 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Bir Litre Gözyaşı adlı dizide "Mahir Yetkin" karakterini canlandırdı.

Netflix'te yayımlanan Aşk 101 dizisinde "Sinan" rolünü oynadı.

Rol Aldığı Film ve Diziler:

Darmaduman (Kerem, TV Dizisi 2022)

Gelecek Uzun Sürer (Kerem, TV Dizisi 2022)

Ölüm Zamanı (Cüneyt, TV Dizisi 2021)

Aşk 101 (Sinan, TV Dizisi 2020-2021)

Bir Annenin Günahı (Yusuf, TV Dizisi 2020)

Bir Litre Gözyaşı (Mahir Yetkin, TV Dizisi 2018)

İyi Oyun (Cenk, Sinema Filmi 2018)

Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Şehzade Korkut, TV Dizisi 2018)

Umuda Kelepçe Vurulmaz (Fırat, TV Dizisi 2016)

Karagül (4 Sezon, Baran, TV Dizisi 2013-2015)

Kayıp Şehir (Bölüm Oyuncusu, Furkan, TV Dizisi 2012)

Dedemin İnsanları (Sinema Filmi 2011)

Afra Saraçoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Magazin Neslihan Atagül kimdir, kaç yaşında, nereli? Magazin Tuğba Özay'ın acı günü Magazin Sadettin Teksoy şu sıralar ne iş yapıyor? Magazin