MasterChef Rıfat kimdir, kaç yaşında, nereli?

MasterChef Rıfat, All Star ana kadrosuna giren 5. yarışmacı oldu. 2019 sezonunda yarışan ve kendine has giyim tarzı ile ön plana çıkmış ve sezonu altıncı sırada tamamlamıştı. Peki, MasterChef Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında, nereli?

Abone ol

MasterChef All Star kadrosuna giren Rıfat Yurttaş'a dair bilgiler merak ediliyor. 2019 sezonunda yarışmaya katılan ve altıncı olarak bitiren MasterChef Rıfat, renkli kişiliği ve giyim tarzı ile çok konuşulmuştu. Peki, MasterChef Rıfat Yurttaş kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

MASTERCHEF RIFAT YURTTAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Rıfat Yurttaş, 1992 doğumludur. Aslen İzmir Çeşmeli olan MasterChef Rıfat, küçüklüğünden beri yemek yapmaya merak duymuş. Ailesi tarafından bu merakı garipsenen Rıfat, üniversite hayatına kadar amatörce bu ilgisini geliştirmeye çalışmış. 2019 sezonunda MasterChef Türkiye'de 6. olmuştu.

Hukuk Fakültesini kazanan MasterChef Rıfat, gizlice gastronomi bölümü mülakatlarına kaydını yaptırdı. Böylece amatör olarak sürdürdüğü yemek yapma merakını, İzmir ekonomi üniversitesi mutfak sanatları ve yönetimi bölümü ile akademik seviyeye çıkarmış oldu.

Okul sürecinde Michelin yıldızlı şeflerinden eğitim alan yarışmacı, Türkiye'nin en iyi restoranları ve otellerinde staj yaparak deneyim kazandı.

Genç aşçı, üniversite mezuniyeti sonrasında ustalık ve usta öğreticilik belgelerini aldı. Meslek edindirme kurslarında eğitmen şef olarak yüzlerce aşçı yetiştirdi ve işlere yerleştirdi.

Sağlıklı beslenme ve zeytinyağlılara kayan ilgisi neticesinde beslenme koçluğu yapmaya, glutensiz ve laktozsuz yemekler üretmeye, satmaya ve workshoplar düzenlemeye başladı.

Kendi internet kanalında ve sosyal medya hesabından yemek tarifleri vermeye devam ediyor. İnstagramda "rifatyurttas" kullanıcı adıyla yer alıyor ve 214 bin takipçisi bulunuyor. Youtube kanalı ise @RfatYurttas adıyla yemek tarifleri veriyor. Kanalın 44,6 K takipçisi var. 

MasterChef'te ana kadroya kim girdi? Magazin Dilan Polat'tan şaşırtan itiraf! Magazin Hayatını kaybeden Metin Milli kaç yaşındaydı? Magazin MasterChef All Star'da diskalifiye şoku! Magazin