MasterChef Güzide kimdir, kaç yaşında, nereli?

MasterChef Güzide, ana kadroya giren ilk yarışmacı oldu. MasterChef Türkiye 2019 sezonunda başarılı bir sezon geçiren Güzide Mertcan'a dair bilgiler merak ediliyor. Peki, MasterChef Güzide kimdir, kaç yaşında, nereli?

Abone ol

MasterChef All Star ana kadrosuna giren ilk yarışmacı Güzide Mertcan oldu. MasterChef Güzide, 2019 sezonunda yarışmıştı. O zamanlar gündeme daha çok evine dair haberler ile gelmişti. MasterChef Güzide, Masterchef 2019 Türkiye’nin 3.sü olarak veda etti.

MASTERCHEF GÜZİDE KİMDİR?

Güzide Mertcan, 2 Nisan 1988'de İzmir'de dünyaya geldi. Celal Bayar Üniversitesi'nden mezun olan Güzide, evlenip İstanbul'a taşındıktan bir süre sonra ablasıyla ortak bir tekstil firması kurdu. Abiye ve günlük giyim kıyafetleri hazırlıyor. Çocuklarından dolayı aktif olarak çalışma hayatında fazla bulunmadı. Çocukların biraz büyümesiyle uzman estetisyenlik aldı.

Bunların yanı sıra yemek yapma tutkusu katlanarak arttı. Her mutfağı araştırıp farklı tarifler denemeyi çok seviyor. Bir dönem sosyal medya üzerinden tarif videoları çekmiş, çok beğenilmesine rağmen 3. çocukla beraber onu yapmaya vakti kalmamış.

Güzide Mertcan, 2019 yılında MasterChef'te uzun süre mücadele etti.

GÜZİDE MERTCAN'IN EŞİ KİM?

Güzide Mertcan, Mustafa Mertcan ile evli ve üç çocuğu var. Eşi, DOF Robotic ismindeki şirketin sahibi.

MASTERCHEF 2019 SEZONUNU NASIL GEÇİRDİ?

Masterchef 2019 Türkiye’nin ilk turlarının oynandığı ilk haftada güzide ilk turunda bir uzak doğu lezzeti olan Vietnam Rolls, somon füme ve salata çeşitleriyle, yer fıstığı soslarıyla lezzetli bir tabak hazırladı. Bu tabakla ve çalışma tarzıyla başta bir profesyonel şef olduğunu söylese itiraz edilmeyeceğini söyleyen şefler, 3 evet ile Güzide’yi ikinci turda görmek istedi.

Masterchef ikinci turuna çıkan Güzide düellolarda Orhan ve Cengiz ile eşleşti. Bu turda şefler yarışmacılardan ekşili köfte istedi rakip arkadaşı Orhan’ın yemeği pek iyi bilmemesi üzerine Güzide rakibine yardım etti. Turun sonunda Güzide en iyi tabağı çıkararak turu kazandı son 10 dörde kalmayı başarmış olan yarışmacı ana kadroya girmesinin ardından ana kadroda oldukça ilerledi son dörde kalabilen Güzide Alican ve Ekin Eymen ile üçüncü ceket için verdiği mücadelede Ekin Eymen’i eledi ve Masterchef 2019 şampiyonu Cemre ve ikinci finalist Alican ile Masterchef 2019 yarı finaline çıktı.

Yarı finalin ilk turunda market konsepti yapan yarışmacılardan en düşük puanı enginar kalbi isimli yemeği ile 11 puan alan Güzide oldu. İkinci turda ise geldikleri ilk turda yaptıkları yemekleri tekrar yapan yarışmacılardan yine Güzide, ilk turdaki market konseptinden aldığı düşük puandan dolayı farkı kapatamadı. Son oyunda yarışmacılar hayalindeki yemeği yaptıktan sonra da oylamada geride kalan Güzide, Masterchef 2019 Türkiye’nin 3.sü olarak veda etti.

MasterChef'te ana kadroya kim girdi? Magazin Ünlü sanatçı kanser tedavisini tamamladı Magazin Melike Şahin'in Bursa konseri iptal edildi Magazin Sinan Akçıl: Dilsiz şeytan olmayacağım Magazin