Işın Karaca kimdir, kaç yaşında, nereli? Işın Karaca'nın hastalığı nedir?

Işın Karaca, yakalandığı hastalığı sosyal medyadan duyurdu. Sanatçının son hali hayranlarını üzdü. Uzun süredir sakladığı hastalığını açıklaması sonrasında Işın Karaca kimdir, kaç yaşında, nereli, hastalığı nedir araştırılıyor.

Abone ol

Ünlü şarkıcı Işın Karaca'dan hayranlarını üzen haber geldi. Işın Karaca, sosyal medya hesabından uzun süredir gizlediği hastalığını açıkladı. Sanatçının fotoğrafını görenler kansere yakalandığını sandı. Fakat gerçeği ünlü isim açıkladı. Peki, Işın Karaca'nın hastalığı nedir? Işın Karaca kimdir, kaç yaşında, nereli?

IŞIN KARACA'NIN HASTALIĞI NEDİR?

Işın Karaca içini döktüğü upuzun paylaşımında, kanser olmadığını fakat Alopeci Universal (AU) adlı hastalıkla yani saçkıranın son evresiyle savaştığını duyurdu. Sanatçının sosyal medya paylaşımı şöyle;

IŞIN KARACA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Işın Funda Büyükkaraca ya da sahne adıyla Işın Karaca, 7 Mart 1973 tarihinde Londra'da doğdu. Aslen Kıbrıslı olan sanatçının annesi restoran işletmecisi Şeniz Büyükkaraca ile babası Afyonlu emlakçı olan Ali Büyükkaraca'dır. İngiltere'de Müzikal Tiyatro üzerine eğitim gördü. 

Bugüne kadar çeşitli müzisyenlerle ve gruplarla çalışan Işın, pek çok albümde vokal yaptı, onlarca dublaj ve jingle999 yılında kurulan Panic Attack grubunda vokalistlik yapması, 1999 ve 2000 Eurovizyon Türkiye Finallerine katılması, 1999 Altın Güvercin Yarışması bütün dallarda birincilik kazanması, Işın’ın başarılı müzik kariyerinin ilk basamaklarını oluşturdu.

İlk albümü Anadilim Aşk'ı 28 Kasım 2001 tarihinde piyasaya sürdü. İkisi hariç bütün şarkıların sözlerinin ve tüm müziklerin Sezen Aksu'ya ait olduğu albümle büyük başarı sağladı ve tüm Türkiye tarafından tanınır oldu. Albümün çıkış parçası "Tutunamadım" ve ardından "Başka Bahar" birer hit oldu.

İlk defa kendi bestesine de yer verdiği ikinci albümü İçinde Aşk Var'ı 19 Aralık 2004 tarihinde çıkardı. Aysel Gürel, Suat Suna, Ümit Sayın gibi çeşitli isimlerle çalıştığı albümde sadece 2 tane Sezen Aksu şarkısı vardır. Çıkış şarkısı Yetinmeyi Bilir misin? bir hit olmuştur. İkinci klip şarkısı "Bekleyelim de Görelim" de büyük bir başarı yakalamıştır. Son video ise bir Sezen Aksu cover'ı olan Onno Tunç şarkısı "Hoşgörü" olmuştur.

Işın Karaca, 2005 yılında atv ekranlarında yayınlanan kendi adını taşıyan "Işın Show" adlı show programını sundu.

2007 yılında Elmax kanalında yayınlanan anneler arası güzellik yarışması "Kadın Her Yaşta Güzeldir"i Vatan Şaşmaz'la beraber sundu. Aynı yıl Show TV'de yayınlanan "Şarkı Söylemek Lazım" adlı yarışmada Vatan Şaşmaz'ın koçluğunu üstlendi. İkili yarışmayı dördüncülükle tamamladı. Yine aynı yıl TürkMax'da yayınlanan Haydi Söyle adlı müzik yarışmasını sundu.

Kasım 2012'de TRT MÜZİK kanalında yayınlanmaya başlayan Başucu Şarkıları adlı müzik programını her perşembe sunmaya başladı.

Işın Karaca, 2017 yılında Eyvallah adlı albümünü çıkardı.

IŞIN KARACA EVLİLİKLERİ

İlk evliliğin 1992 yılında 19 yaşındayken Soner Kıvanç ile yapan Işın Karaca'nın bu evliliğinden 1993 doğumlu bir oğlu vardır.

1996-2008 yılları arasında Erdem Yörük ile birliktelik yaşayan Işın Karaca, nişanlıydı ve evlenmeyi planlıyorlardı. Ancak bazı tatsız olaylar neticesinde ayrıldılar.

2. evliliğini Sedat Doğan ile 30 Mayıs 2011 tarihinde yapan Işın Karaca'nın 2011 yılında Mia adını verdikleri bir kızı dünyaya geldi. 6 kasım 2013 tarihinde anlaşmalı olarak boşandılar.

3. evliliğini 28 Aralık 2016 tarihinde Tuğrul Odabaş ile yapan Işın Karaca 6 Kasım 2019 tarihinde boşandı.

IŞIN KARACA ALBÜMLERİ

2017 Eyvallah
2016 Güzelim
2015 Ey Aşkın Güzel Kızı
2014 Az Bi Mesafe
2013 Her Şey Aşktan
2011 Arabesque II
2010 Arabesque
2009 Uyanış
2006 Başka 33/3
2004 İçinde Aşk Var
2001 Anadilim Aşk

FİLMOGRAFİSİ

2010 Gelecekten Bir Gün - Filiz
2009 Altın Kızlar - Hemşire Binnaz
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2005 Sen Ne Dilersen - Marika
2004 Neredesin Firuze
2002 Reyting Hamdi - Hava Durumu Sunucusu

Sezen Aksu'nun sapığı kamerada Magazin Fatma Nur neden MasterChef’te yok? Mehmet Şef "Ailesine sabırlar dileriz" diyerek açıkladı! Magazin Dünyaca ünlü şarkıcı intihar etti Magazin Dün akşam MasterChef All Star ana kadrosuna kim girdi? Magazin