'AHBAP sahada yok mu?' tartışması! Bakın Haluk Levent ne dedi?

Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile ilgili deprem bölgesinde olmadığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Haluk Levent bu iddialara cevap verdi. Levent, "Sahada bizlerden daha fazla çalışan stk lar var diye. İlk günden itibaren 27 kişilik arama kurtarma Hatay’daydı. Bölgedeki tüm gönüllü ahbaplar orda. Biz AFAD ile akrediteyiz zaten. Ama asıl görevimiz gelen yardımları doğru harcamak." dedi.

Abone ol

Son dönemde kurduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) Derneği'ndeki çalışmalarla da adından sıkça söz ettiren şarkıcı Haluk Levent, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçti.

"NEDEN SAHADA DEĞİL?"
Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yürüten AHBAP derneği ile ilgili 'neden sahada değil' yorumları gündeme geldi. 

"AHBAP GÖRMEDİM"
Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz Twitter'dan "Başıma bir şey gelmeyecekse izlenimimi paylaşmak istiyorum; Deprem sahasında 2 il 3 bölge dolaştım büyükşehirinden ilçe belediyesine, tüm partilerin neredeyse gençlik kollarına, büyük küçük STK’lara, hatta baro, müşavir odaları vs varıncaya dek ekipler gördüm. AHBAP görmedim" açıklamasında bulundu. 

HALUK LEVENT'TEN CEVAP GECİKMEDİ
Bu iddiaya Haluk Levent'ten cevap gecikmedi. Haluk Levent "Sevgili Taha. 5 saat önce paylaştım. Sahada bizlerden daha fazla çalışan stk lar var diye. İlk günden itibaren 27 kişilik arama kurtarma Hatay’daydı. Bölgedeki tüm gönüllü ahbaplar orda. Biz AFAD ile akrediteyiz zaten. Ama asıl görevimiz gelen yardımları doğru harcamak." ifadelerini kullandı.

"ENDİŞELERİMİZ VAR"
MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden geçen yıl aralık ayında istifa eden Birol Gür'den de AHBAP'a yönelik eleştiri geldi. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda“Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var.” ifadeleri yer aldı.

EREM ŞENTÜRK: “AHBAP ÇAVUŞ” KURNAZLIĞI GİDEREK HADDİ AŞMAYA BAŞLADI
Erem Şentürk Twitter hesabından AHBAP'a yönelik çeşitli ifadelerde bulundu.

İşte AHBAP hakkında sosyal medya kullanıcılarının yorumları;

Zuhal Topal'dan acı haber! Magazin Show TV Ana Haber sunucusu Dilara Gönder istifa etti Magazin Haluk Levent'ten gönüllülere 'gelmeyin' çağrısı Magazin Haluk Levent'e ünlü isimlerden destek Gündem