Adnan Oktar'ın avukatından sosyal medya hesapları için erişim engeli talebi

Adnan Oktar’ın avukatı, Oktar’ın fotoğraf ve videolarını paylaşan 5 sosyal medya hesabının kapatılması için Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Avukat, bu paylaşımların Oktar’a zarar verdiğini ve sahte hesaplar olduğunu belirtti.

Abone ol
  • Van'da tutuklu bulunan Adnan Oktar’ın avukatı Gökçe Bayar, Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak Oktar’ın fotoğraf ve videolarını paylaşan sosyal medya hesaplarının kapatılmasını talep etti.
  • HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, avukat Bayar, beş farklı X hesabı için erişim engellenmesi kararı verilmesini istedi. Başvurunun gerekçesi, bu paylaşımların Oktar’a zarar verdiği iddiasıydı.

"Yarardan Çok Zarar Veriyor"

  • Avukat Gökçe Bayar, dilekçesinde bu hesapların Oktar’ı destekler gibi görünse de aslında sahte olduklarını ve Oktar’a zarar verdiğini savundu. Dilekçede, "Bu hesaplarda müvekkilin fotoğrafları ve videoları paylaşılmakta, hiçbir zaman dile getirmediği sözler kendi fikirleriymiş gibi paylaşılmaktadır. Müvekkil lehine bu kadar sık paylaşım yapılması bu hesapların müvekkil tarafından yönlendirildiği yönünde yargılandığı dosyada bir takım algılar oluşturulmaya çalışılmasına sebep olmuştur" ifadelerine yer verildi.

"Kişilik Hakları Zedelendi"

  • Başvuruda, bu sahte hesapların Oktar’ın kişilik haklarını zedelediği belirtilerek, "İlgili hesaplarda neredeyse her paylaşımda müvekkilin fotoğraf ve videoları paylaşılmaktadır. Bu fotoğraf ve videolar üzerine müvekkilin düşüncesiymiş gibi yazılan yazıların öncelikle müvekkilin kişilik haklarını zedelediği şüphesizdir" denildi.
  • Avukat Bayar, sahte olduğu belirtilen bu hesapların erişime engellenerek kapatılmasını istedi. Bir ay önce yapılan başvuruya rağmen, 6 Temmuz itibariyle söz konusu hesapların hala aktif olduğu belirtildi.
Begüm Öner'den Bodrum tepkisi Magazin KÖFN grubu dağıldı Magazin Bengü'nün Van konserinde şok protesto Magazin Enes Batur trafik kazası geçirdi! Magazin