Topkapı Sarayı tarihinde ilk defa gece ziyaretine açılacak

İstanbul'un en önemli eserlerinden biri olan Topkapı Sarayı, tarihinde ilk kez gece ziyaretine açılacak. İşte detaylar...

Abone ol
  • Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı'nı gece keşfetme imkanı sunan uygulama, yarın başlayacak. Yeni uygulama ile Topkapı Sarayı, her cumartesi 21.00-23.00 arasında gezilebilecek.
  • Saraya gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek. İlk grup yarın saat 21.00'de, ikinci grup ise saat 22.00'de kabul edilecek. Grupların 300 kişiyi geçmemesine dikkat edilecek.

HAREM-İ HÜMAYUN'UN BİRÇOK BÖLÜMÜ DE GECE GEZİLEBİLECEK

  • Tarih meraklılarını geçmişte bir yolculuğa çıkaracak olan gece turlarının başlangıç ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak. Gezi kapsamında ikinci avluda yer alan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi görülebilecek.
Harry Potter’ın en değerli ürünü rekor fiyata satıldı Kültür-Sanat Dünyada tek örneği Türkiye'de bulunan bin 500 yıllık Roma zırhı restore edildi Kültür-Sanat Kırıkkale'de Hitit İmparatorluğu'na ait sırlarla dolu 3 bin 300 yıllık tablet bulundu Kültür-Sanat İstanbul'da gizli tünel bulundu Kültür-Sanat