Can Yayınları, okuyucularına bu ay 10 kitap sunacak
Feride Çiçekoğlu’nun otuz yıllık bir aradan sonra yazdığı Milföy ve Arkadaşları; André Gide’in dünyasına giriş niteliğinde olan Pastoral Senfoni; Robert Musil’in kadın karakterlere odaklandığı Üç Kadın; büyük sinemacı Werner Herzog’dan Dünyanın Alacakaranlığı ve daha fazlası şubat ayında Can Yayınları’nda.
Türkiye'nin köklü yayınevlerinden Can, bu ay okuyucularına 10 yeni eseri takdim edecek! İki klasik de Can Yayınları tarafından tekrar raflarda olacak!
CAN YAYINLARINDA ŞUBAT AYI
Feride Çiçekoğlu / Milföy ve Arkadaşları
Feride Çiçekoğlu, otuz yıllık bir aradan sonra yazdığı bu romanda ormana terk edilmiş bir köpeğin, Milföy’ün sesine kulak vermemizi istiyor. Milföy yeniden “sahiplendirilme” hikâyesini ve sonrasını, tanıştığı kedi ve köpek arkadaşlarının hikâyeleriyle birlikte anlatıyor; anlattıkça da hüzünlü mazisine dair hafızasında kapılar aralıyor.
Stefan Zweig / Korku (çev. Arif Gelen)
Başta Roberto Rossellini olmak üzere birçok yönetmen tarafından beyazperdeye uyarlanan Korku, Stefan Zweig’ın her zamanki gibi insan ruhunun derinliklerini büyük bir ustalıkla soruşturduğu, nefes kesici bir uzun öykü.
André Gide / Pastoral Senfoni (çev. Şirin Etik)
André Gide eserlerini günah ve arzu arasındaki çatışma, ahlaki körlük, insan benliğinin çelişkili doğası üzerine temellendirmiştir, Pastoral Senfoni de bu açıdan yazarın dünyasına giriş niteliğinde, derin ve düşündürücü bir romandır.
Vladimir Sorokin / Opriçnik’in Bir Günü (çev. Eyüp Karakuş)
Üzerinde düşünülemeyecek kadar rahatsız edici ve görmezden gelinemeyecek kadar gerçeğe yakın bir gelecek tahayyülüyle Opriçnik’in Bir Günü, sert bir eleştiri.
Robert Musil / Üç Kadın (çev. Zehra Aksu Yılmazer)
Musil, 1911’de yayımlanan Birleşmeler’den sonra yine kadın karakterlere odaklandığı Üç Kadın’da farklı toplumsal sınıflardan gelen üç kadının hikâyesini anlatıyor. Üç Kadın, edebiyat gezegeninin dâhi münzevisi Musil’in hayatının eseri kabul edilen Niteliksiz Adam’dan önceki son aşama.
Eva Balthasar / Permafrost (çev. Emrah İmre)
İlk romanı Permafrost’la ülkesinin son yıllarda en çok konuşulan yazarlarından biri haline gelen Katalan yazar ve şair Eva Baltasar’ın isyan ve zarafeti buluşturduğu bu anlatı, gizemli buz katmanının altında hassas ve tutkulu bir varoluş sorgulaması.
Werner Herzog / Dünyanın Alacakaranlığı (çev. Pınar Akkoç)
Görevlendirildiği adada yılmadan 29 yıl geçiren asker Onoda’nın filmlere ve kitaplara birçok kez konu olan gerçek hikâyesini bu kez büyük sinemacı Werner Herzog anlatıyor.
B.S. Johnson / Christie Malry’nin Dünyayla Hesabı (çev. Firdevs Ev)
Christie Malry düz biridir. Para kazanması gerektiği için on yedi yaşındayken büyük bir bankada işe girer. Kasvetli iş ortamı ve işyerindeki ilişkiler Christie’yi huysuzlaştırır. Zaman geçtikçe, yıllarını aynı bankada, konfor alanında geçirip emeklilik yaşı gelene kadar beklemek yerine akşam sınıflarına katılıp muhasebe öğrenmeye ve iş değiştirmeye karar verir.
Bu Ay Klasiklerde
William Shakespeare / Macbeth (çev. Zeynep Avcı)
Shakespeare’in 1606 yılında kaleme aldığı düşünülen Macbeth, yazarın trajedileri arasında en kısa, ancak en çarpıcı olanıdır. Diğer oyunlarında yaptığından farklı olarak Shakespeare’in daha çok iki karaktere, Macbeth ve Lady Macbeth’e yoğunlaştığı oyun iktidar hırsı, manipülasyon, açgözlülük, ahlak, iyilik ve kötülük kavramlarına odaklanır.
Friedrich Nietzsche / Sevgi ve Nefret Üzerine Aforizmalar (çev. Anıl Alacaoğlu)
Alman filozof Friedrich Nietzsche’nin, Voltaire’in 100. ölüm yıldönümünde yayımlayıp büyük yazara ithaf ettiği İnsanca, Pek İnsanca isimli eserinden derlenen Sevgi ve Nefret Üzerine Aforizmalar, filozofun sevgi, nefret, dostluk, evlilik, intikam, hırs, ahlak, adalet, kibir, minnet ve iyi niyet gibi, insanlığın üstüne kafa yormaktan asla kaçınamayacağı temel meseleler hakkındaki düşüncelerinden oluşuyor.