'Alışamadım' kanun performansıyla sosyal medyada milyonlar onu izledi! Aytaç Doğan Haberet'e konuştu
Sosyal medyayı kullanıyorsanız bir video var ki son günlerde karşınıza muhakkak çıkmıştır. 90'lar popunun kült şarkılarından Alışamadım'ın kanunla icra edilmiş hali. Birçok editi yapıldı. Esprilere konu oldu. Milyonlarca izlendi. Peki Alışamadım'ı kanunla icra eden kim? Bilenler elbette hemen tanıdı ancak bilmeyenlere tanıtmak için kanun virtüözü Aytaç Doğan'la keyifli bir sohbet gerçekleştirdim. Alışamadım performansı milyonlarca izlenen Aytaç Doğan kim? Keyifli okumalar...
Instagram, X(Twitter), TikTok, YouTube'un başını çektiği sosyal medya espriler, eğlenceli videolar edit videoları için bir kaynak. Geçtiğimiz haftalardan bu yana bir video var ki görmemeniz imkansız. Keyifli anları anlatmakta bol bol kullanılıyor. Hangi videodan bahsediyorum? Elbette "Alışamadım kanun versiyonu."
Muhteşem performansı sergileyen isim: Ünlü kanun virtüözü Aytaç Doğan. Videoları milyonlarca izlenen Kuveyt'teki sahnesinde çaldığı Alışamadım performansıyla bir anda sosyal medya fenomenine dönüşen Doğan'la konuştum. Kendisini tanımayanlar için sorduğum sorulara yanıt verdi.
"BENİM MİMİKLERİM DE İNSANLARIN HOŞUNA GİTTİ"
İlk merak ettiğim: Aytaç Doğan'ın bu günlerde yaşadığı duygulardı elbette. Şarkının kendisinin de güzelliğine dikkat çeken Doğan "Alışamadım, çok hoş bir melodi ve bizim Türk milletinin gönlünde taht kurmuş eski bir eser. Bizim de her zamanki gibi sahne performansımız Alışamadım dışındaki diğer eserlerde de samimi ve sıcak geçtiği için benim mimiklerim de eklenince işte insanların hoşuna gitti. Bu durumdan gayet memnunum. Çok güzel oldu." sözleriyle duygularını anlattı.
"AYTAÇ DOĞAN KİMDİR?
Türkiye'de sabun köpüğü gibi ünlü olup bir anda kaybolan çok isim var. O isimlere de ağız alışkanlığıyla "sanatçı" diyoruz. Belki de bu işe yıllarını vermiş insanlara haksızlık yapıyoruz. Aytaç Doğan da, çocukluğundan beri sahnelerde kanunuyla birçok isme eşlik etmiş, ünü Türkiye sınırlarını aşmış üstatlardan. Ancak elbette tanımayanlar vardır. Onlar için bir klasik olarak "Aytaç Doğan kimdir?" sorusunu yönelttim:
Aytaç Doğan 1976 yılında Bursa'da doğdu. Kanun çalmaya ilkokuldan sonra rahmetli büyük babam Kemal Yeşilbahçe'nin vesilesiyle başladım. Onun da en yakın arkadaşı kanun sanatçısıydı. Mahallede top oynarken bana 'Bir gün sana kanun getireceğim' diyordu. Küçükken de 'Fenerbahçeli Oğuz' diyorlardı bana, göğsüm önde top oynadığım için. Fenerbahçe'den sonra kanuna sardım işte. Tekrar Fenerbahçe aşkı geri geldi. Bursa'da hocam Kemal Taşçeşme'den aldım kanun derslerini. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı. Ardından çok küçük yaşlarda sahnelere çıkmaya başladım. İbrahim Tatlıses'in arkasında ilk kez 14 yaşında Bursa'da çaldım. Daha sonra işte ilerledikçe üç dört yıl İbrahim Tatlıses arkasından Emrah, daha sonra askerlik, askerlikten sonra Mısır'dan, Kahire'den, Araplardan bir davet aldım. Yaklaşık yirmi beş yıldır da Araplarla Genelde Arap dinleyicilerle ve Türkiye'de de biliyorsunuz 'Taksim Trio' olarak devam ediyoruz.
BİRKAÇ SANİYELİK VİDEOYLA VİRAL OLMAK RAHATSIZ ETMEDİ Mİ?
Bu noktada benim aklıma çok takılan bir soru vardı. Kendinizi bir enstrümana adamışsınız, yıllarınızı vermişsiniz. Yurt içinde ve yurt dışında sayısız konsere çıkmışsınız. Ancak ülkenizdeki popülerliğiniz birkaç saniye süren bir performansınızla artıyor. Bu durum benim canımı sıkardı ama kanun virtüözü Aytaç Doğan bu durumu belli ki büyük bir olgunlukla karşılamış onu da şu sözlerinden anladım "Ben kesinlikle rahatsız olmadım aksine çok hoşuma gitti. Zaten çok severek çaldığımız bir melodi. O konserimizde de ben de izliyorum; insanlara sıcak geldi o mimiklerim hoşnut oldular ki böyle sevildi. Zaten melodi başlı başına çok güzel. Küçük, basit ve çok sevilen bir melodi."
Haliyle bu cevabın devamında da Fenerbahçe'nin galibiyetinden sonra, sınava çalışan öğrencinin yanında veya bir çiftin yaşadığı mutluluğu anlatmak için yapılan editleri de sorduğumda ise Doğan
Sosyal medyadaki editler çok hoşuma gitti. Zaten şarkının da viral olması o üzerine yapılan yorumların alıp başını gitmesiyle parça viral olmuş oldu.
ifadelerini kullandı. Kendisini İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'na benzeten yorumlara da "Evet rahmetli Ömer Döngel Hoca'ya çok benzetiyorlar beni. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde olsun inşallah. Biz de kendisini eşimle beraber, severek her zaman Ramazan programlarında dini programlarda izleyip, keyif alırdık. Rahmetle onu analım inşallah." sözleriyle rahmetle andı.
TAKSİM TRİO DAĞILDI MI?
Bu soru, biraz daha Doğan'ı uzun yıllardır bilen ve dinleyenler için. Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan'dan oluşan Taksim Trio baştan sonra müzik ve sanat kokan bir grup. Ancak uzun süredir yeni projelerini görmeyince gazetecilik refleksiyle "Taksim Trio dağıldı mı?" diye sormadan edemedim. Neyse ki böyle bir durumun olmadığını da "Tabii ki Taksim Trio'nun bizim gönlümüzdeki yeri çok başka. Taksim Trio bizim müzisyenliğimizin, arkadaşlığımızın kaderi o ve hiçbir zaman dağılmaz." sözlerinden öğrendim.
ŞAMPİYONLUK TAHMİNİ ALMAMAK OLMAZDI
Çocukluğunda Fenerbahçeli Oğuz'a benzetilen, formasını sırtına geçirip kanunuyla Fenerbahçe marşları çalan bir sanatçıyla röportaj yaptığınızda ve Fenerbahçe'de bu sezon tarihinin en yüksek bütçeli kadrosunu kurmuşken bir şampiyonluk tahmini almamak da olmaz. Cevap elbette çok şaşırtmadı: "Bu sene çok iyi gidiyoruz maşallah, çok umutluyuz şampiyonluktan. Çünkü takım gayet iyi gidiyor."
AYTAÇ DOĞAN'IN EN YAKIN KONSERİ NE ZAMAN?
Aytaç Doğan'ı sahnede izlemek isteyenler için, o güzel performanslara canlı canlı tanıklık etmek isteyenler için de belirteyim. Sanatçının İstanbul'daki en yakın konseri 8 Şubat'ta Taksim Asmalımescit'te eski Babylon'un olduğu yer. Yeni adıyla Blind'de saat 21.30'da.