14. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

Şiir Derneği tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen "Uluslararası Şiir ve Edebiyat Festivali" Rami Kütüphanesi'nde açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ve Beykoz Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen festivale Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Artizan Sanat ve Macar Kültür Merkezi katkı sağladı.

Abone ol
  •  Şiir Derneği tarafından bu yıl 14. kez düzenlenen "Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" başladı.
  • Festivale 8 ülkeden 20 şair katılacak.
  • İbrahim Kamberoğlu, Çiğdem Sezer, Erol Tufan, Tuba Kaplan, Raşit Ulaş, Ebru Özden, Zeynep Arkan, Ayşe Şafak Kanca, Halime Yıldız, Nihat Özdal, Zeynep N. Tiryaki, Sevgi Vural ve Ercan Yılmaz ile İspanya'dan Jordi Virallonga, Kuzey Makedonya'dan Hristo Petreski, Macaristan'dan Petra Szöcs, Bulgaristan'dan Aziz Nazmi Şakir, Yunanistan'dan Ayşe Adem, Irak'tan Ahmed Murad ve Azerbaycan'dan Ferit Hüseyin etkinliğe konuk olacak.

"BÜTÜNLEŞTİRMEK NİYETİNDEYİZ"

  • Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen açılışta konuşan Festival Başkanı Adnan Özer, dünyanın zor zamanlardan geçtiğini belirterek, "Artık yaşamın kendisine vahşice saldıran acımasız bir akım dünyada neşet etti. Şiir bunun karşısında neler yapabilir, bunları düşünüyoruz ve festival olarak dünyayla birleşmek, bütünleşmek niyetindeyiz." dedi.
  • Festival 26 Kasım'da sona erecek.
Napolyon'un şapkası açık arttırmayla satılacak! Dünya Özdemir Erdoğan: Türkiye bağımsızlık savaşı veriyor! Gündem Milletvekili Serkan Bayram, Nobel'e aday gösterildi Gündem Kalem festivali Çırağan'da başlıyor Kültür-Sanat