Mortadella tarifi: Hatay usulü Mortadella nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?

Mortadella tarifi, Hatay'da Fransa döneminden kalan bir lezzet. Unutulmaya başlanmış bu nefis yemeği pratik Mortadella tarifi ile evinizde deneyebilir. Peki, Mortadella nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?

Abone ol

Mortadella tarifi merak ediliyor. Hatay'ın unutulmaya yüz tutmuş bu eşsiz yemeği Fransızlar döneminden kalmış. Şimdilerde Antakya'da evlerde farklı tarifi ile yapılıyor. İşte Hatay usulü Mortadella tarifi, gerekli malzemeler...

MORTADELLA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

500 gram dana eti (yağsız)
100 gram dana bağırsak zarı (isteğe bağlı)
100 gram dana şaft yağı (isteğe bağlı)
50 gram tuz
10 gram tatlandırıcı (şeker veya tatlandırıcı alternatifi)
5 gram karabiber
5 gram toz kimyon
3 gram toz zerdeçal
3 gram toz kekik
2 gram sarımsak tozu
2 gram toz hardal (isteğe bağlı)
1 gram toz yenibahar (isteğe bağlı)

MORTADELLA NASIL YAPILIR?

Dana etini küp şeklinde doğrayın ve deri veya sinirlerini temizleyin. Eğer kullanacaksanız, bağırsak zarını yıkayın ve su dolu bir kapta bekletin.

Doğradığınız dana etini bir kaba alın ve üzerine tuz, tatlandırıcı, karabiber, toz kimyon, toz zerdeçal, toz kekik, sarımsak tozu ve isteğe bağlı baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak ete yedirin.

Eti, bir mutfak robotunda veya et öğütücüsünde çekin. İyice öğüttüğünüz et karışımını tekrar kaba alın.
Eğer kullanacaksanız, dana şaft yağını küp şeklinde doğrayın ve et karışımına ekleyin. Bu yağ, mortadellanın daha lezzetli ve kremamsı olmasını sağlayacaktır.

Bağırsak zarını çıkardıysanız, iyice yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz bağırsak zarını bir şişin üzerine geçirin.

Hazırladığınız et karışımını şişin içine doldurun. Eğer bağırsak zarı kullanmıyorsanız, şekil vermek için geniş bir kalıp veya tencere de kullanabilirsiniz.

Mortadellayı bir tencerenin içine yerleştirin ve üzerini suyla kaplayacak kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın.

Tencereyi orta ateşe yerleştirin ve kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Mortadellanın suyun içinde yaklaşık 2 saat kadar pişmesini sağlayın. Ara sıra su seviyesini kontrol edin ve gerektiğinde su ekleyin.

Pişirme süresi tamamlandıktan sonra tencereden alınan Mortadellayı soğuması için bekletin.

Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Clam Chowder çorbası nasıl yapılır? İşte pratik tarifi Kadın Kahve tiryakileri buraya! Uzmanlar uyarıyor Kadın Fatih Mehmet Hanege, Dünyanın En İyi Plastik Cerrahi Dergisi’nde! Kadın Uzun evliliğin sırrı: Ortak banka hesabı Kadın