Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı'nın Arap Levhası görselindeki 'Suriyeli istilacılar' ifadesi tepki topladı

Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın yaptığı paylaşım ırkçı siyasetin gidebileceği uçları hatırlattı. Yapılan paylaşımda Maraş merkezli depremlerin sebebinin ‘Arap Levhası’nın Anadolu’yu itmesi’ olduğunu iddia eden Zafer Partisi, “Arap Levhası yaklaşık 10 Milyon yıldır Anadolu Levhası’nı itiyor. Bir yandan Suriyeli istilacılar, bir yandan Arap Levhası. Maalesef coğrafya kaderdir” dedi.

Abone ol

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonucu son verilere göre 41 bini aşkın can kaybı yaşandı.

Özellikle Suriyeli sığınmacıların yoğun olduğu Hatay'daki büyük yıkım, ırkçılar için adeta bir malzemeye dönüştü.

Ümit Özdağ'ın genel başkanlığını yaptığı Zafer Partisi, bu olayların başını çekti.

Partinin son skandalına ise Bursa İl Başkanlığı imza attı.

Depremin teknik sebebi olan jeolojik yeryüzü levha hareketlerini konu alan bir paylaşım yapan Bursa teşkilatı, yine göçmenleri hedef aldı.

"BİR YANDAN SURİYELİ İSTİLACILAR, BİR YANDAN ARAP LEVHASI"
Levhaları gösteren bir haritanın eklendiği paylaşımda, "Kahramanmaraş Depremi'nin sebebi, Arap Levhası'nın, Anadolu'yu itmesidir. Arap Levhası yaklaşık 10 milyon yıldır Anadolu Levhası'nı itiyor. Bir yandan Suriyeli istilacılar, Bir yandan Arap Levhası. Maalesef coğrafya kaderdir." ifadelerine yer verildi.

1797 konut inşası yarın başlıyor Gündem Çadır kent 750 kişiye barınak oldu Gündem Enkaza dönüşen binada havuz için kolon kesildi Gündem Depremde can kayıpları 42 bini geçti Gündem