Yunanistan'ın gözü NATO zirvesinde: Erdoğan Biden'a meydan okuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta NATO zirvesine katılacak. Kritik görüşme öncesi Yunanistan gözünü Türkiye'ye dikerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmasını ön gördüğü hamleleri manşetine taşıdı. Özellikle ABD Başkanı Joe Biden ile planlanan kritik görüşmeye mercek tutan Yunan medyası, "Erdoğan, F-16 modernizasyonu konusunda Biden'a meydan okuyor" ifadelerine yer verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilecek olan NATO zirvesine katılacak. Erdoğan'ın zirvede ABD Başkanı Joe Biden başta olmak üzere Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile de kritik temaslar kurması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Kiriakos Miçotakis

Yunanistan'ın en büyük gazetelerinden biri olan Kathimerini'de Erdoğan'ın yapacağı kritik görüşmelere ve alacağı kararları mercek altına aldı. Gazetede Manolis Kostidis imzasıyla yayınlanan analizde, Erdoğan'ın Miçotakis ile yapacağı görüşmenin ardından iki ülke arasındaki temasların tekrar başlayacağını duyurmalarının beklendiği belirtildi.

EGE VE DOĞU AKDENİZ ANA ETKEN

Kostidis, temasların yeniden başlama kararında Ege ve Doğu Akdeniz'de sakin geçen son dönemin etkili olduğunu vurgulayarak, görüşmenin çok uzun sürmeyeceğini ve toplantıya dışişleri bakanlarıyla yakın danışmanların da katılacağını belirtti.

GÜVEN ARTIRICI TEDBİRLER MASADA OLACAK

Kostidis toplantıdan, istişare amaçlı temasların yeniden başlaması, güven artırıcı tedbirlere ilişkin müzakereler gibi beklentiler olduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı görüşmeye dikkat çekti, ABD'nin Türkiye ve Yunanistan ile 'Ege' konusunda istikrarı sağlamak istediğini belirtti.

Akif Çağatay Kılıç - Jake Sullivan

ANA GÜNDEM: F-16

Son dönemde İsveç'te yaşanan skandal sonrası Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine hala sıcak bakmadığı belirtilen yazıda, Erdoğan'ın Biden ile planlanan görüşmesinde ana gündem maddesinin F-16 modernizasyonu olduğunu öne sürdü.

"ERDOĞAN, BIDEN'A MEYDAN OKUYOR"

Kostidis, Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip olduğunu hatırlatarak "Erdoğan F-16 modernizasyonu konusunda kongre itirazlarını esnetmenin veya gerekirse bunları aşmanın bir yolunu bulması için Joe Biden'a meydan okuyor" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ'dan CHP'ye yeşil ışık Siyaset Bomba kulis: Değişim için internet sitesi kurulacak Siyaset Dış ticaret rakamları açıklandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Sporculara tebrik Spor