Yunanistan: Türk halkına yapılan yardımları siyasi konulara bağlayamayız

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilk harekete geçen ülkelerden biri olan Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, yapılan yardımlarla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Dendias, Bakan Çavuşoğlu'nun kendilerini özel bir samimiyetle karşıladığını dile getirdi. Türkiye'deki yerel siyasetçilerin bile depremi siyasi bir araç olarak kullandığı bu dönemde Bakan Dendias'ın açıklaması dikkat çekti. Bakan "Yapılan yardımların siyasi konulara bağlanamayacağını" söyledi.

Abone ol

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından 100'den fazla ülke yardım çağrısında bulundu. Depremin ardından Türkiye'ye yardım eli uzatan ülkelerden biri olan komşu ülke Yunanistan, hem arama kurtarma hem de bölgeye insani yardım gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan önemli açıklamalar geldi.

Bakan Dendias, Yunanistan'ın Türkiye'ye gelmesinin ve Trük kamuoyunda oluşan olumlu atmosferin, iki halkın yakınlığını gösterdiğini belirtti.

"ÇAVUŞOĞLU BİZLERİ ÖZEL BİR SAMİMİYETLE KARŞILADI"
Dendias, Türkiye'deki deprem felaketiyle ilgili "Türkiye, benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya. Bu üzücü felaketin sonuçlarını şuan bilmek ve hissetmek henüz mümkün değil. Türkiye'deki varlığım, Yunanistan'ın Türk halkına olan bölünmez desteğini ve dayanışmasını ifade etmeye yönelik apaçık bir göstergeydi. Gördüğümüz görüntüler şok edici, hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez. Depremzedeleri harabelerden kurtarmak için mümkün olan her türlü çabayı gösteren Yunan yardım misyonu üyelerinin verdiği mücadele takdire değerdir. Bu kasvetli ortamda Türk mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu bizleri özel bir samimiyetle karşıladı ve Yunan Hükümetine, Yunanistan Başbakanına, Yunan halkına şükranlarını ifade etti. Ayrıca Yunan ekiplerin çalışmalarından sıkça övgüyle söz etti" açıklamalarında bulundu.

"YAPILAN YARDIMLAR HERHANGİ BİR SİYASİ KONUYA BAĞLANAMAZ"
Dendias, açıklamalarına "Türk vatandaşlarının sıcak ve içten istekleri aynı sıcaklık ve özveri ile ekiplerimiz tarafından yerine getirildi. Yunan devleti ve toplumunun komşumuza yardım etme konusundaki istekliliği ve buna bağlı olarak Türk toplumunun bu yardımı kabul etmedeki minnettarlığı, unutmamamız gereken temel parametrelerdir. Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız" sözleriyle devam etti.

Kahramanmaraş'ta 5.1 büyüklüğünde deprem Gündem Yıkılan binalar nedeniyle 120 tutuklama! Gündem İTÜ'den deprem raporu Gündem Nakliye firmalarının fiyat tarifeleri belirlendi Gündem