Yunanistan Dışişleri Bakanı: Yunanistan, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçte yanında olmaya kararlıdır

Kahramanmaraş depreminin ardından Türkiye'ye gelen ilk Avrupalı bakan olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'deki deprem ile alakalı açıklama yaptı. Bakan Dendias, açıklamasında “Yunanistan, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçte yanında olmaya kararlıdır” dedi.

Abone ol

Asrın felaketinde dünyadan Türkiye'ye pek çok yardım geldi. İlk yardıma koşan ülkelerden biri ise komşu ülke Yunanistan olmuştu. İki ülkenin vatandaşlarının sosyal medya üzerinden yakın ilişkiler kurması, kamuoyunun aklına 'ilişkiler düzelecek mi' sorusunu getirmişti. Konuyla alakalı Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ikili ilişkilerde oluşan pozitif havanın iki ülke arasındaki ilişkilerde iyileşmeyi sağlayabileceğine inandığını ifade etmesiyle beklentiler yükseldi.

KOMŞU ÜLKE DESTEK OLMAKTA KARARLI
Son açıklama ise depremin ardından Türkiye'ye gelen ilk Avrupalı bakan olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan geldi.

Konuşmasında Türkiye'de yaşanan deprem felaketine değinen Bakan Dendias, “Yunanistan, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçte yanında olmaya kararlıdır” dedi.

Dendias, açıklamasında “Yunanistan halkı ve hükümetimiz, komşumuz Türkiye’nin içinde bulunduğu zor süreçte yanında olmaya kararlıdır” ifadelerini kullanarak, Suriye için de yardım hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi.

Canlı olan enkaz kalmadı! Gündem 'İzmir kırığı hareket ederse çok az ev ayakta kalır' Gündem Haluk Levent suskunluğunu bozdu Gündem 11 ilde en sağlam yere yeni konutlar Gündem