Yunan, Ayasofya’da bayrak açtı: Sevgili şehrim...

Ayasofya'da Yunanistan vatandaşı bir genç, skandal bir provokasyona imza attı. Ayasofya'nın içinde ve dışında çekildiği fotoğrafları "Sevgili şehrim, sonsuza kadar Yunan" ifadeleriyle paylaşan gence tepkiler çığ gibi büyüdü.

Abone ol

İstanbul’un simgelerinden Ayasofya’yı ziyaret eden Yunan bir turist, ülkesinin bayrağı açarak provokasyon yaptı.

Apostolos Papathedorou isimli Yunan turist, Ayasofya’nın önünde ve içinde çekildiği fotoğrafları Instagram hesabından paylaştı.

TEPKİ ÇEKEN NOT

Paylaşımda "Sevgili şehrim, sonsuza kadar Yunan" ifadelerini kullanan genç, sosyal medyada gündem olurken tepkiler peş peşe geldi.

YUNAN, TEPKİYLE KARŞILAMIŞTI

Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet'in 1453'te İstanbul'u fethinden hemen sonra camiye çevirmişti. 

1934 yılında yayımlanan kararname ile tadilat çalışmasına alınan Ayasofya, 1947 yılında bakanlar kurulu kararı ile müzeye dönüştürülmüş, kazı ve tadilat çalışmaları başlatılmış ve 1947'den 2020'ye kadar müze olarak hizmet vermişti.

Ayasofya'ya 2020 yılında yeniden cami statüsü verilerek ibadete açılması Yunanistan tarafından öfkeyle karşılanmıştı.

Yunan turistin paylaşımına gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

"Havalar ısındı ya denize girmek istiyorlar."

"Islak odun çekmiş canı"

"Sırtı kaşınıyor diye yorumladım"

"Dedelerin pek bir haşır neşirdi SuYunan"

Seçime son 15! Yasaklar perşembe günü başlayacak Gündem İrfan Değirmenci kendisine oy veremeyecek Gündem Millet İttifakı'nı hedef alan CHP'li isim: Ekrem İmamoğlu 7 düvele karşı mücadele veriyor Gündem Gazeteci Levent Gültekin'den CHP'ye sert tepki: Savunamıyorum, böyle bir rezillik var Gündem