YSK'da seçim öncesi kritik değişim! Yeni başkan seçilecek 5 üye değişecek

Seçime sayılı günler kala YSK'da kritik değişim başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) görev süresi sona erecek 5 üyenin koltuğuna geçecek yeni isimlerin belirlenmesi için ocak ayının ikinci haftasında Yargıtay ve Danıştay genel kurulları tarafından seçim yapılacak.

Abone ol

YSK'da kritik seçim öncesi büyük değişim yaşanacak.

7 asil ve 4 yedek üzere 11 üyesi olan Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 5 üyesinin görev süresi 24 Ocak tarihinde sona erecek. Bu isimler yerine yeni üyeler seçilecek.

2016'DAN BERİ GÖREVDE
Görev süresi bitecek isimlerden biri de YSK Başkanı Muharrem Akkaya.

Akkaya, YSK'da 2016 yılından beri görev yapıyor. YSK Başkan Yardımcısı Erhan Çiftçi ile üyeler Cengiz Topraktaş, Kürşat Hamurcu ve Yunus Aykın'ın da görev süresi 24 Ocak'ta dolacak.

Yeni üyenin belirlenmesi için Yargıtay ve Danıştay'da bu ayın ikinci haftasında seçim yapılacak. Görev süresi dolan üyeler yerine Yargıtay ve Danıştay kontenjanından seçilen yeni üyeler yemin edecek.

BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILACAK
Yemin töreninin ardından görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında YSK Başkanlığı için seçim yapılacak.

Gizli oyla yapılacak seçimde en çok oy alan YSK'nın yeni başkanı olacak. Yeni üyeler de başkanlık için aday olabilecek.

Fethi Sekin 6. ölüm yıldönümünde anılıyor! Gündem Terörle mücadele sürüyor Gündem Yine çocuk yine istismar Gündem 2023 Hac ön kayıtları bugün başlıyor! Gündem