Yine deprem yine iletişim sıkıntısı! Bolu'da meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremin ardından bazı operatörler çöktü

Bolu'da az önce 4.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından yetkililer tarafından yapılan açıklamada vatandaşların panik yapmaması konusunda uyarılar yapıldı. Yaşanan deprem ile beraber vatandaşlar endişeyle yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Fakat operatör servisleri çöktü. İletişim bir süre sağlanamadı.

Abone ol

Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Bolu olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

OPERATÖR SERVİSLERİ ÇÖKTÜ
Yaşanan depremin ardından vatandaşlar panikle kendilerini sokağa atarken yakınlarını da arayarak haber almak istediler. Fakat deprem nedeniyle oluşan yüklenmeyi kaldıramayan operatör servisleri çöktü. Bölgede bir süre iletişim sıkıntısı yaşandı. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

GSM OPERATÖRLERİ SINAVI GEÇEMEDİ
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede birkaç gün boyunca operatör servislerine erişim sağlanamadı. Depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşlar yakınlarına nerede olduklarını aktarmak isteseler de iletişim alt yapısının çökmesi nedeniyle seslerini duyuramadılar.

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği’nin 28’inci Maddesi’nin 4’üncü bendinde “Cep telefonu ve sabit telefon operatörleri kendilerine ulaşan talepleri yerine getirmek ve afet bölgesinde yeterli kapasitede mobil ve yedek haberleşme sistemlerinin ivedilikle kurulmasını sağlamakla sorumludur” ifadesi yer alıyor.

Bolu'daki deprem İstanbul Depremi'ni tetikler mi? Gündem Bolu'daki deprem İstanbul'da da hissedildi Gündem Muharrem İnce "Kemal Bey lehine çekilirim" Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletlerine seslendi Gündem