Yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi Tanıtıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi ile yargıya güven artırılacağını açıkladı.

Abone ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2023 yılının Ekim ayında, Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan Adalet Sarayı'nın temel atma töreninde, Yeni Yargı Reformu Strateji Belgesi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu belge, vatandaşların yargıya olan güvenini artırmaya yönelik somut hedefler içerecek.

Bakan Tunç'un Açıklamaları

Bakan Tunç, "Yargıda 'yapanın yanına kar kaldığı' algısını ortadan kaldırmak için düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi. Ayrıca, Akşehir'deki yatırımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adaletin Temel Unsurları

Tunç, modern adalet binalarının yanı sıra, bu binalarda adaleti temsil eden insan unsurlarının da önemine dikkat çekti. Hakim, savcı ve adliye personelinin nitelik ve nicelik açısından güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yargı Reformu İçin Yapılacaklar

Yeni belge ile adaletin hızla tecellisini amaçladıklarını ifade eden Tunç, toplumdan gelen görüşlerle kapsamlı bir Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırladıklarını açıkladı. Önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.

Toplumda Güven Artırma Amaçlandı

Bakan Tunç, "Toplumda adalet duygusunu güçlendirecek çalışmalara hız vereceğiz" diyerek, özellikle kamu vicdanını rahatsız eden durumların önüne geçmek amacıyla somut adımlar atacaklarını belirtti.

Ayrıca, çağın koşullarına uygun kanunların yenilenmesi ve adaletin tecellisi için gerekli değişikliklerin yapılacağına dair güvenceler verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya'nın Akşehir ilçesinde yeni yapılacak adalet sarayının temel atma törenine katıldı.

İzmir'de Kamyon Tamiri Sırasında Yaşanan Trajik Kaza Gündem Fatih'te Otelde Yangın Çıktı Gündem Türk Çeyiz Geleneği Dünyaya Tanıtıldı Gündem Bakan Tekin, Düzce'de Eğitim Projelerini Tanıttı Gündem