Çankırı'da Vargit Çiçekleri Yaylaları Renklendiriyor

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde vargit çiçekleri yaylaları süslüyor, kışa hazırlık dönemine dikkat çekiyor.

Abone ol

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde bulunan yaylalar, vargit çiçeklerinin açmasıyla adeta anlam buldu. İlçeye yaklaşık 15 kilometre mesafedeki 1700 rakımlı Yapraklı Yaylası, harika manzaralar sunuyor.

Güz Çiğdemi Olarak Biliniyor

Bilimsel olarak Colchicum speciosum adıyla tanınan bu çiçekler, sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte açmakta. Yörede halk arasında güz çiğdemi olarak anılan bu mor çiçekler, yaylacıların geri dönüş zamanıyla örtüşmekte ve bu nedenle vargit ismiyle anılmaktadır. Aynı zamanda kış aylarının yaklaşmasının da habercisi olarak görülüyor.

Göz Alıcı Manzaralar

Sonbahar güneşinin ışıklarıyla birlikte vargit çiçeklerinin mor tonları, doğadaki yeşil ve sarı renklerle birleşerek muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Yumrulu gövdeye sahip bu vargit çiçeği, genellikle 3-5 yapraktan oluşmakta ve 500 ile 3000 metre arasındaki orman açıklıkları ile yamaçlarda doğal olarak yetişmektedir.

Çiçeklenme Dönemi ve Özellikleri

Eylül ve ekim aylarında nemli alanlarda çiçeklenen vargit, genellikle 10 ila 25 santimetre arasında boylanabilmektedir. Bu renkli çiçekler, doğa severlerin gözdesi haline gelmiş durumda.

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde yaylalar, "vargit" çiçekleriyle süslendi. İlçeye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan 1700 rakımlı Yapraklı Yaylası'nda bulunan, bilimsel adı "Colchicum speciosum" olan taç yapraklı vargitler, sonbahar aylarının gelmesiyle çiçek açtı.

Fethiye'nin İngiliz Turist Akını Bekleniyor Gündem Denizli'de TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri: Yapay Zeka Temalı Etkinlikler Başladı Gündem Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır Sakarya'da Son Yolculuğuna Uğurlandı Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Bilgi İnsanları Yaşatmak İçin Kullanılmalı' Gündem