Yapay Zeka Komisyonunun Önemi ve Siber Vatan Vizyonu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, yapay zeka komisyonunun Türkiye için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, yapay zeka ile ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun önemine dikkat çekti.

Meclis Araştırma Komisyonu Değerlendirmesi

İleri, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen bu komisyonun önemli bir görevi üstleneceğini ifade ederek, "Bu komisyonu önemsiyoruz; önemli öneriler ortaya koyacağını hissediyoruz" dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasının ülke adına isabetli bir gelişme olduğunu belirten İleri, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen projelerle, tüm partilerin katkısıyla böyle bir komisyonun hayata geçmesi Türkiye için büyük önem taşıyor. Dijitalleşmenin siyasette yer bulması, Türk siyasetinde önemli bir yeniliği simgeliyor. Bu durum bizi mutlu ediyor."

Siber Vatan Vizyonu

Ömer İleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen milli teknoloji hamleleri ile Siber Vatan alanında kaydedilen ilerlemeleri paylaştı. 23 yıl içinde ar-ge yatırımlarının gayrisafi milli hasıladaki payının 2002'de binde 5 iken 2023 sonunda yüzde 1.32 seviyesine ulaştığını vurguladı.

İleri, yerli savunma sanayisindeki gelişmelere de değinerek, %80 yerlilik oranına ulaşıldığını ve 2023 itibarıyla 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğimizin altını çizdi.

İnovasyon ve Togg

Uydu gönderimlerini ve yerli elektrikli araç Togg'u örnek gösteren İleri, TEKNOFEST gibi organizasyonların gençleri teknoloji geliştirme konusunda motive ettiğini belirtti. Hedeflerinin Siber Vatan'ı tüm unsurlarıyla ayağa kaldırmak olduğunu ifade etti:

"Rekabetçi bir ortam yaratmak ve verimli bir ekosistem oluşturmak için çeşitli kurumlar ve mevzuat düzenlemeleri üzerinde çalışıyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yapay zekayla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını değerlendirdi.

83 Yaşındaki Emekli Şoför ve 1954 Model Kamyoneti: Bir Aşk Hikayesi Gündem Sonbaharın Büyüsü: Domaniç Dağları'nda Sis Bulutları Gündem Kadıköy'de Patlama Gündem TİKA, Filistinli Kadınlara Dijital Eğitim Salonu Açtı Gündem