Yalvaç'ta 2 Kilo 200 gramlık patlıcan keşfedildi

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, emekli devlet memuru bir çiftçinin hobi bahçesinde dev patlıcan yetişti.

Abone ol

Isparta'nın tarihi ve güzel ilçelerinden Yalvaç'ta, hobi bahçesinde yetiştirilen bir patlıcan, dikkat çekici bir şekilde 2 kilo 200 gram olarak tartıldı.

SAHİBİ DEVLET MEMURU

Bağkonak köyünde yaşayan emekli devlet memuru Mehmet Aydın, hobi bahçesindeki sebzeleri toplamaya gittiğinde bu büyük patlıcanla karşılaştı. Aydın, patlıcanı tartmaya götürünce ağırlığını merakla öğrendi.

PATLICAN İNCELENDİ

Yalvaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenen patlıcan, yöre halkının da ilgisini çekmeyi başardı. Aydın, patlıcanın tohumlarının alınması için çalışmaların başladığını belirtti.

"TAMAMEN ORGANİK"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Aydın, patlıcanın tamamen organik olduğunu vurguladı. "Bahçemizdeki bir patlıcanın anormal şekilde büyüdüğünü gördüm. Ürünlerimizi kendimiz tüketiyoruz, bu nedenle hiçbir şekilde hormon veya zirai ilaç kullanmıyoruz," diyerek organik tarıma olan bağlılığını ifade etti.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, bir çiftçinin hobi bahçesinde yetiştirdiği patlıcanlardan birinin ağırlığı 2 kilo 200 grama ulaştı. Bağkonak köyünde çiftçilik yapan emekli devlet memuru Mehmet Aydın, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Mahmut Arıkan'dan Gazze açıklaması Gündem İsrail- Lübnan gerilimi: Hayfa'da saldırılar ve acil durum ilanı Gündem Mersin'de yıldırım düşmesi sonucu camide yangın çıktı Gündem Kırklareli'nde Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi Gündem