Yahyalı Elmasının 25 Ülkeye İhracı

Yahyalı elması, ilçenin önemli geçim kaynağı olup 25 ülkeye ihraç ediliyor.

Abone ol

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, özgün aromasıyla dikkat çeken yerel elmanın hasadı devam ediyor. Elma, 25 farklı ülkeye ihraç edilerek, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

Yerli Üretim ve Yurt Dışı Talepleri

İlçedeki arazilerin yüzde 70’inde elma yetiştiriciliği yapılmakta ve bu elmanın yüzde 90’ı yurt dışına gönderilmektedir. Yahyalı’nın efsanevi elması, Hindistan, Kanada, Suudi Arabistan ve Rusya gibi ülkelerde tercih ediliyor.

Üreticilerin Beklentileri Yüksek

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, çok sayıda üreticinin ürünlerini dalında sattığını ve bu yıl için 80-85 bin ton rekolte beklediklerini söyledi. Öztürk, "Elmada çok iyi bir yerdeyiz ve bu yıl elma üretimimizin miktarı, önceki yıllara göre değişiklik gösterebilir” diye ekledi.

Türkiye'de 5. Sırada

Öztürk, Türkiye’de elma üretiminde 5. sırada yer aldıklarını belirtti. Eyletinde bulunan 8 elma deposu, ürünlerin farklı ülkelere ulaştırılmasında önemli rol oynamaktadır.

Ekonomik Katkı ve Gelecek Vizyonu

Mustafa Sarıçiçek adlı bir elma üreticisi ise, yıllar önce tahıl ürünlerinin egemen olduğu bu arazilerde şimdi elmanın, yüksek katma değerli bir ürün olarak öne çıktığını ifade etti.

Öztürk ve Sarıçiçek, Yahyalı elmasının katma değerli bir ürün olduğunu vurgulayarak, yurt dışına yapılan ihraçların bölge ekonomisi için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde hasadı devam eden elma, Kanada, Hindistan, Suudi Arabistan ve Rusya gibi 25 ülkede damakları tatlandırıyor. Kendine has aroması ve lezzetiyle ilgi gören Yahyalı elması, iç pazarın yanı sıra yurt dışından da talep görüyor.Yıllardır ilçe halkının en önemli geçim kaynağı olan elma yetiştiriciliği, ilçedeki arazilerin yüzde 70'inde yapılıyor.

Adapazarı-Gebze Tren Hattı 2,5 Milyondan Fazla Yolcu Taşıdı Gündem Bartın'da yola dökülen çöplerle ilgili inceleme Gündem CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden LGBT dersi Gündem Bakan Kurum 100 bininci deprem konutuna misafir oldu Gündem