VİDEO- Rönesans Rezidans'ın enkazı kalktı ancak üsteğmen ve eşine ulaşılamadı

VİDEO- Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın enkazı tamamen kaldırılırken, bloklardan birinde yaşayan Üsteğmen Miraç İlhan (32) ve eşi Esra İlhan’dan (30) hala haber alınamıyor. Esra İlhan’ın Eskişehir’de yaşayan babası Battal Kerzi, “Ayın 13’ünde DNA testi verdik. Şu anda tek umudumuz hastanede olmaları, belki bilinçleri kapalıdır ama bilemiyorum. 20 gün oldu, hala kızım yok” dedi.

VİDEO- Hatay'da depremde yıkılan Rönesans Residance'ın enkazı tamamen kaldırılırken, bloklardan birinde yaşayan Üsteğmen Miraç İlhan ve eşi Esra İlhan'dan haber alınamıyor.

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden biri Hatay oldu. Antakya ilçesinde "Cennetten bir köşe" sloganıyla satış yapan Rönesans Residance yerle bir oldu, yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Rönesans Residance'ta yıkılan binanın enkazında kalan 32 yaşındaki Miraç İlhan'ın cenazesine ulaşılırken, 30 yaşındaki eşi Esra İlhan için DNA test sonucu bekleniyor.

Esra İlhan'ın eskişehir'de yaşayan babası Battal Kerzi, gazetecilere, 6 Şubat'tan bu yana umutla beklediklerini ancak kızlarına ait bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

acılı baba, kızının eşiyle birlikte enkazdan yaralı çıkarılmış olabileceğini umut ettiklerini kaydetti. 13 Şubat’ta kimlik tespiti için DNA testi verdiğini aktaran Kerzi, “6 Şubat’tan beri kızım ve damadım orada oturuyorlardı, ama depremden bu yana her ikisinden de bilgi alamadık. Bekliyoruz, ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz. 7-8 ay oldu, yeni evlenmişlerdi. İnşallah bir yerden çıkarlar. Enkaz kalkmış, büyük ihtimalle bir şey kalmamış. Ayın 13’ünde DNA testi verdik, inşallah hayırlı haberlerini alırız. Sadece ayakkabıları ve çeyizleri gibi birkaç parça eşyalarına ulaşıldı. Şu anda tek umudumuz hastanede olmaları, belki bilinçleri kapalıdır ama bilemiyorum. 20 gün oldu, hala kızım yok. Sağlıkçıydı, fizyoterapist idi ama atanamadı, eşi ise askerdi. Yani cıvıl cıvıllardı. Daha yeni evlilerdi. Bir şekilde ne ölüsüne ne de dirisine ulaşamadık. Benim kızım korkuyordu, eşinden Allah razı olsun güvenlikli bir yer tuttu ve ‘Korkmasına gerek yok’ dedi. Allah verdi, Allah aldı. Yapacak bir şeyimiz yok, elimiz kolumuz bağlı. Kızımın ve damadımın bulunması için yardım bekliyoruz, inşallah bir yerlerden çıkarlar.” açıklamasında bulundu.

Damadı ve kızının Rönesans Residance'ın 6'ıncı katında yaşadıklarını ifade eden Kerzi, "Damadımın cenazesine ulaşıldı ama kızım halen yok, bekliyoruz. DNA testlerini bekliyoruz. İnşallah cenazesine ulaşabiliriz. Umudumuz bitti. Ne diyeyim başka... Orada yaşıyorlardı. Damadım Üsteğmen Miraç İlhan görevi icabı orada bulunuyordu. Damadımın cenazesi bulundu, en azından kızımın da cenazesini bulalım yeter. Başka bir şey istemiyorum. Damadımın cenazesi DNA testinden çıktı. Dün geldi haberi. Pazartesi günü cenazesi kaldırılacak. Ben de bu akşam oraya gitmeyi düşünüyorum. İlk günden beri hastaneleri, her yeri aradık ama bulamadık. Benim kızım her şeyden korkuyordu. O site araştırmış, güvenli diye oradan tutmuş. Bilemezdik böyle olacağını. Allah herkese yardım etsin. Allah kimseyi evladı ile sınamasın." dedi.

Gözyaşları içerisinde kalan baba Kerzi, "Benim çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah bilir. Perişan durumdayız. En azından bir dikili bir taşı olsun, onu istiyoruz bu saatten sonra. Bilmiyorum bundan sonra yaşantım nasıl olur. Keşke Allah benim canımı alaydı da onlar yaşasaydı. Daha yeni evlilerdi. 8 aylık... Hayalleri vardı ama olmadı. Depremden bir hafta önce eşim de oradaydı. Depremden bir hafta önce geldi. Bilemezsin böyle olabileceğini, bilseydik ikisini de alıp gelirdik. Severek evlenmişlerdi." ifadelerini kullandı.

Depremin vurduğu kentteki yıkım gece ışıklarıyla görüldü | VİDEO Gündem Köyde mahsur kalan yaşlı çift Hollywood filmlerindeki gibi yardım çağırdı Gündem Tepkilerin odağında olan Kerem Kınık'tan bir açıklama daha | VİDEO Gündem Erzurum'da aranan suçlu atıyla kaçarken Dron ile yakalandı Gündem Gayrettepe'deki yangının başladığı anlar VİDEO Gündem İlk seferi Cumhurbaşkanı gerçekleştirdi Gündem Şirin Payzın HDP'nin İstanbul ve Ankara'da aday çalışmalarını sorguladı: Neden? Gündem Merdan Yanardağ İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'dan aday çıkartmasına 'hainlik' dedi Gündem İstanbul Kartal'da araçların üzerine ağaç devrildi Gündem Murat Kekilli'den "Yıkılasın İsrail" şarkısı! Gündem Ankara'daki saldırının görüntüleri ortaya çıktı! Gündem İşte Ankara'daki saldırının patlama anı Gündem