Varlık Fonu Eski Başkanı Mehmet Bostan, devleti zarara uğrattığı gerekçesi ile tutuklandı

Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna, 25 milyon dolarlık bir usulsüz komisyona aracılık etmek e devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Varlık Fonu Eski Başkanı Mehmet Bostan ve Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktüna, 25 milyon dolarlık bir usulsüz komisyona aracılık etmek ve devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 1 yıl önce başlatılan soruşturmanın geçen hafta tamamlandığı öğrenildi.

BERAT ALBAYRAK AÇIĞI FARK ETTİ

Mehmet Bostan Kasım 2016'da 200 milyar doları yöneten Varlık Fonu'na, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından başkan olarak atanırken, 11 ay boyunca Varlık Fonunu yöneten Mehmet Bostan Eylül 2017'de ani bir şekilde görevden alındı.

2018'de Maliye ve Hazine Bakanlığına atanan Berat Albayrak, Varlık fonunda 25 milyon dolarlık bir açık olduğunu tespit etti. Yapılan incelemeler sonunda bu paranın Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna'ya transfer edildiği anlaşıldı

Mehmet Bostan

TALİMAT CUMHURBAŞKANI'NDAN GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu olayı Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemesini istedikten sonra Binali Yıldırım ise olayın Devlet Denetleme Kurulu'na gitmesine gerek olmadığı yönünde görüş belirtti. Ancak konuda kararlılığını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kuruluna talimat vererek olayın akıbetinin araştırılmasını istedi.

25 MİLYON DOLARLIK ZARAR

Eski İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth ve oğlu York Dükü Prens Andrew ile de çok samimi olan iş insanı Bülent Göktuna'nın ise yurt dışından 25 milyar dolarlık fon bulacağını söylediği ve bu komisyon karşılığında bu işe soyunduğu,ancak istenen fon alınamadığı gibi 25 milyon dolarlık komisyonda yok olduğu öğrenildi.

Bülent Göktuna

TÜM OKLAR ONLARIN ÜZERİNDEYDİ

Devlet Denetleme Kurulu 1 yılı aşkın bir sürenin ardından raporunu tamamladı. Söz konusu raporda oklar, Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna'yı gösteriyordu.

TUTUKLANDILAR

Geçen hafta gözaltına alınan eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Bülent Göktuna, mahkeme tarafından tutuklanarak Silivri Cezaevine kondu.

Skandal konuşma! Pedofiliyi böyle savundu... Gündem Özdağ'dan Akşener'i kızdıracak açıklamalar Gündem Bir terörist daha yakalandı Gündem Üslerimize dönüyoruz Gündem