Van'da Kaybolan Üniversite Öğrencisi İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

27 Eylül'den beri kayıp olan Rojin Kabaiş için yedinci gününe giren arama çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

Van'da 27 Eylül Cuma gününden beri kaybolan Rojin Kabaiş için arama çalışmaları yedinci gününde de devam ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan Kabaiş, arkadaşlarına sahile çakıl taşı toplamak için gideceğini belirtmişti.

Arama Kurtarma Çalışmaları

Kabaiş'in bulunabilmesi için hem Van Gölü'nde hem de kıyıda arama faaliyetleri sürdürülmekte. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi dalgıçlarının yer aldığı arama çalışmalarında su altı görüntüleme cihazları kullanılarak gölün derinlikleri taranmaktadır.

Gelişmiş Teknolojik Ekipmanlar Kullanılıyor

Koruma Daire Başkanlığına bağlı Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gönderilen sonarlı tarama cihazı, arama çalışmalarında etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ekipler, çevredeki her alanı titizlikle kontrol etmektedir.

Polis ve Sivil Toplum Ekiplerinin Koordineli Çalışması

AFAD, Çevik Kuvvet, Polis Arama ve Kurtarma (PAK) ekipleri ile sivil toplum kuruluşlarına ait arama kurtarma ekipleri sahil bölgesinde yoğun çalışmalar yürütmektedir.

Aile Bekleyişini Sürdürüyor

Bardakçı Mahallesi çevresinde gerçekleştirilen arama faaliyetleri kapsamında, metruk yapılar ve sazlık alanlarda detaylı incelemeler yapılmakta. Polis ekipleri bölgedeki güvenlik kameralarını da değerlendirerek Kabaiş'in izine ulaşmaya çalışıyor. Aile ve yakınları, arama alanında umutla bekleyişlerini sürdürüyor.

Van'da 27 Eylül Cuma gününden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları yedinci gününde de devam ediyor.

'Teşkilat' Oyuncuları Adana'da Hayranlarıyla Buluştu Yaşam AK Parti'den Kadro Değişikliği Açıklaması Gündem Üsküdar'da Gazze İçin Haykırıyoruz Gündem Bursa Emniyet Teşkilatına Araç Desteği Gündem