Uzmanlar kombi bakımlarının düzenli yapılması durumunda yakıt tasarrufu sağlanabileceği konusunda uyarıyor

Kış aylarında aile bütçelerinin en önemli kalemlerinden biri doğalgaz faturası oluyor. Bu konuda uyarılarda bulunan uzmanlar, hem konforlu hem de güvenli ısınma sağlamak için kombi bakımlarının düzenli olarak yapılmasını söylüyor. İşte detaylar...

Abone ol

Havaların serinlemeye başlamasıyla beraber kış için hazırlıklar da hızlanırken uzmanlar, kombilerin periyodik bakımının cihazın ömrünü uzattığını bildiriyor. Verimli çalışan cihazların doğal gaz kullanımını da azalttığını söyleyen uzmanlar, bakımı yapılan kombinin maksimum verimle çalıştığını söyledi.

Hem konforlu ve güvenli ısınmayı sağlamak hem de maliyetleri düşürmek bazı basit önlemlerle mümkün oluyor. Bu önlemlerin başında da kombi bakımı geliyor.

Uzmanlar, kış aylarında çok daha fazla kullanılan kombilerin bakımının yapılmasının önemine dikkati çekiyor.

Bakımı yapılan kombi, maksimum verimle çalışıyor. Böylece gerektiği kadar ısıtmayan ve bakımsızlıktan verim kaybına neden olan sorunlar ortadan kalkıyor ve yakıt faturalarına pozitif bir katkı sunuyor.

Bakımı yapılmayan kombiler sadece yüksek doğal gaz faturalarına değil, can ve mal tehdidine de yol açabiliyor. Bu olumsuzlukların önüne geçebilmek için kombi bakımını aksatmamak gerekiyor.

SAĞLIKLI BİR BAKIM İÇİN YETKİLİ SERVİS TERCİHİ KRİTİK

Kombilerin bakımını yaptırmak cihazın ömrünü de uzatıyor. Böylece kış sezonu boyunca ihtiyaç duyulan ısınma ve sıcak su ihtiyacı sorunsuz bir şekilde karşılanabiliyor.

Tüketicilerin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında ise sağlıklı bir bakım için mutlaka kullandıkları markanın yetkili servislerini tercih etmeleri geliyor.

Öte yandan mekanların ısıtma, soğutmasında en önemli konulardan biri ısı yalıtımı oluyor. Her binanın imkanları doğrultusunda ısı yalıtımı yaptırması hem sağlıklı ısıtma ve soğutma hem de daha az enerji tüketimi için son derece önem taşıyor.

2023-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı Gündem Valilik düğmeye bastı: İstanbul'da kimse sokakta yaşamamalı Gündem Milyoner Rabia Birsen Göğercin yarışma sürecini anlattı Magazin FETÖ'nün kamu yapılanmasına şafak operasyonu: 16 ilde, 25 gözaltı Gündem