Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arızaya dair rapor çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak firması Metro İstanbul, 22 Nisan'da Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki kazaya dair hazırladığı raporda, "Her iki trenin de dataları incelendiğinde tren kaynaklı kazaya sebebiyet verebilecek herhangi bir arızanın olmadığı görülmüştür." denildi.

Haberin devamı için tıklayınız

Metro İstanbul; 22 Nisan'da önce "teknik arıza" olarak açıkladığı, akabinde "zorunlu bakım çalışması" şeklinde nitelendirdiği, ardından da "işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması"ndan kaynaklandığını bildirdiği tren kazasıyla ilgili rapor hazırladı.

"M5 Metro Hattı, Tren-05 ve Tren-23 kaza-hasar raporu" başlığıyla hazırlanan raporda, kazanın kronolojisi, trenlerin kurtarma operasyonu kronolojisi, kazaya ait dataların incelenmesi, trenlerdeki hasarın tespiti, bakım kayıtları ve sonuç bölümü yer aldı.

Raporda, pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 02.00'de M5 hattı Fıstıkağacı Hat-2 peron bölgesinde, kısıtlı manuel kontrol modu olan RM modda duran Tren-05'e, Üsküdar'dan tam otomatik gözetimsiz tren işletmesi modu olan UTO modda gönderilen Tren-23'ün teması sonucunda kaza olayının yaşandığı belirtildi.