Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı iptal mi oldu? Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin son durumunu açıkladı: 20 Şubat'ta uzaktan eğitime geçiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta deprem bölgesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilerek boşalacak KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirileceğini söyledi. Ülkemizdeki birçok siyasetçi ve öğrenci de duruma tepki gösterdi. YÖK kararını verdi. Buna göre uzaktan eğitim devam edecek Nisan ayında hibrit sistem kararı değerlendirilecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Üniversitelerin tamamının Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarını misafirhane gibi kullanacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi şu anda tatil ediyoruz. Tamamen uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki gün önce Osmaniye'deydim 2200 kişilik yurt binası pırıl pırıl, Osmaniye'deki bütün vatandaşlarımızı, depremzedelerimizi o yurtlarda ağırladılar. Ben oradaki vatandaşlarımın mutluluğuna şahit oldum. Burada da şu anda 6 bin 663 kapasite var. Buradaki yurtlarımıza da aynı şekilde almaya başlayıp böylece çadırlardan buralara transfer etmiş olacağız." diye konuştu.

YÖK'TEN UZAKTAN EĞİTİM AÇIKLAMASI
Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin son durumunu açıkladı.

İşte YÖK Başkanı Erol Özvar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Deprem bölgesinde ikametgahı olan veya eğitim alan 627 bin civarında öğrenci bulunmaktadır. Türkiye’deki örgün öğrencilerin yüzde 15’i ya bölgede ikamet etmekte ya da bölgede eğitim almaktadır. Bu sayı ve oranlara bakıldığında yükseköğretim sistemimiz içinde bu afetten etkilenen öğrenci sayısının çok yüksek olduğunu dikkatlerinize sunmak isterim.

Bölgedeki 18 üniversitemizde 17 bini aşan öğretim elemanı ve 30 bini idari olmak üzere toplam 47 bin ayrıca üniversite personelimiz bulunmaktadır. Aileleriyle değerlendirildiğinde depremden doğrudan etkilenen illerimizdeki yükseköğretim içinde bulunan vatandaş sayımızın fevkalade yüksek olduğu dikkatlerden kaçmayacaktır.

KAMPÜSLER GENEL OLARAK HASARSIZ
Depremin olduğu günden itibaren YÖK olarak tüm üniversite yönetimleriyle doğrudan temas ettik. Bu sayede bölgedeki elemanlarımız, öğrencilerimiz ve idari personelimizle ilgili veriler toplamaya başladık. Bakıldığında neredeyse bütün üniversitelerimiz depremde kayıp vermiştir. Bu bakımdan deprem bütün üniversitelerimizi etkilemiştir.

11 ilde yapılan ön incelemeler neticesinde kampüslerimizin çoğunda yıkılan bina olmadığı görüldü. Bununla birlikte az sayıda ağır hasarlı binamız mevcut. Bu dönemde kampüslerimiz önemli rol almışlardır.

20 ŞUBAT'TA UZAKTAN EĞİTİM BAŞLIYOR

Bütün çabamız eğitim öğretim alanında normalleşmenin en kısa sürede tamamlanması. Öğrencilerimizin eğitimlerini nitelikten ödün vermeden sürdürebilmeleri için 2022-2023 akademik yılı bahar dönemiyle sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alınmıştır. Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek.

Depremden etkilenen öğrenciler uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.

Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi."

Ayrıntılar geliyor...

İnşaat çalışmalarına 1 ay içinde başlanacak Gündem Seçim erteleme talebinde bulunmuştu: Yeni açıklamalar geldi! Gündem Acı hikaye: Depremle başlayan hayat yine depremle son buldu! Gündem Erken terhis söz konusu değil Gündem