Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak Akşener iddiası: İttifakı CHP’yi suçlayarak bitireceğim dedi

Partisinin 3. Olağan Kurultayı'nda sert açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e cevap Zafer Partisi Genel Başkanı Zafer Özdağ'dan geldi. Özdağ, sosyal medyadaki paylaşımında seçim döneminde CHP ile İYİ Parti arasında geçen tüm süreci anlatarak, Akşener'in bedel ödeyen değil bedel ödeten taraf olduğunu ve kendisine CHP ile yolları “CHP’yi suçlayarak” bitireceğini söylediğini aktardı.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3. Olağan Kurultayı'nda yaptığı açıklamalarda "Biz, önce bu parti seçime girebilsin diye Cumhuriyet Halk Partisi'nden 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Seçim döneminde masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşananların merak ediliyordu. Akşener'in açıklamalarının ardından süreç içerisinde yaşananlar Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından anlatıldı.

Akşener'in gündem olan bu sözlerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, Akşener'in CHP 15 milletvekili aldığı ve bedel ödediği iddialarının doğru olmadığını, CHP'nin İYİ Parti'den herhangi bir bedel istemediğini belirtti.

Seçim döneminde CHP ile İYİ Parti arasında yaşananları anlatan Özdağ, İYİ Parti'nin seçime sokulmaması için Ankara'da gizli bir toplantı yapıldığı bilgisini aldığını ve bu bilgiyi Akşener ile paylaştığını bunun üzerine de Akşener'in Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyledi.

Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e destek vermek için herhangi bir şart sunmadığını ifade ettiği paylaşımında şunları söyledi:

TBMM’de grup kurarak seçime girmek için 15 milletvekili istedi. Kılıçdaroğlu çok istekli davranmamış. Akşener’in bana söylediğine göre “Basına bu talebimi anlatır ve sizin reddettiğinizi açıklarım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu kabul etmek zorunda hissetmiş. En azından Akşener bana böyle anlattı.

Akşener'in kendisine Kılıçdaroğlu ile el sıkıştığını ve seçime ittifakla gireceklerinin haberini verdiğini ifade eden Özdağ, söz konusu CHP-İYİ Parti ittifakının İYİ Parti için iyi olmadığını şu ifadelerle aktardı:

2019 Yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti divanında, Akşener ve bütün divan üyeleri “ CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapalım” görüşünü savundular. Ben tek başıma “CHP-HDP ittifakı üzerinden saldırıya uğrarız, üstelik biz CHP ile ittifak yaparsak, ayrılmış olan AK Parti ve MHP tekrar bir araya gelirler, Cumhur ittifakı tekrar kurulur” görüşünü savundum. İttifaka karşı çıktım. Reddedildi. Dikkat edin, yerel seçimlerde CHP İYİ Parti’ye değil, İYİ Parti CHP’ye ittifak teklif etti. İYİ Parti tarafından bedel ödense tam tersi olurdu. Üstelik yerel seçimler sonrasında Sayın Akşener ve yakın çevresinin CHP’ye “nasıl bedel ödettiğini” hepimiz biliyoruz.

CHP'nin İYİ Parti'ye bedel ödeten taraf olmadığını söyleyen Özdağ, Akşener'in iddia ettiği gibi bir durumun olması durumunda kendisinin CHP'yi sert bir şekilde eleştireceğini, yeri göğü inleteceğini söyledi.

Özdağ sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

Hele Akşener ile en son konuşmamızı yaptığımız İstanbul’daki ofisindeki konuşmada CHP ile yolları “CHP’yi suçlayarak” bitireceğim dediğini çok iyi hatırlıyorum. Akşener, Sözünü tuttu, suçlayarak bitirdi. Peki, bunları neden yazdım?Çünkü aynen böyle yaşadım ve dostluk da mertçe olmalı rekabet de.

Bir terörist daha yakalandı Gündem Üslerimize dönüyoruz Gündem Rusya'daki darbeye dünyadan ne tepki geldi? Gündem Rusya'daki darbeyi Batı mı destekliyor? Gündem