Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yangın ile ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yangın ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Saat 06:45 itibarıyla söndürme donanımına sahip römorkör ile soğutma amacıyla 'Beata' gemisine müdahaleye başlandı. İçinde personel bulunmayan gemi yaklaşık 15 mil sürüklenerek Gerze açıklarına ulaşmış olup gemi ilgilileri ile gün içinde kurtarma planı detayları netleştirilecektir." denildi

Abone ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Sinop açıklarında yangın çıkan kuru yük gemisinin bir mürettebatını arama kurtarma faaliyetinin devam ettiğini bildirdi.

Genel Müdürlüğün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, saat 06.45 itibarıyla söndürme donanımına sahip römorkörle soğutma amacıyla Beata gemisine müdahaleye başlandığı belirtildi.

İçinde personel bulunmayan geminin yaklaşık 15 mil sürüklenerek Gerze açıklarına ulaştığı, gemi ilgilileriyle gün içinde kurtarma planı detayları netleştirileceğini kaydedilen açıklamada, "Gemi dışında herhangi bir yangın emaresi görülmemekle birlikte kayıp olan bir gemi mürettebatı için arama kurtarma faaliyeti devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

 SİNOP'TA KURU YÜK GEMİSİNDE YANGIN ÇIKMIŞTI
Sinop açıklarında kuru yük gemisinde yangın çıktı. Teknelerle limana getirilen 3'ü ağır 16 yaralı hastaneye kaldırıldı. Gemi kaptanının hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Bozburun açıklarında saat 21.00 sıralarında Malta bayraklı ’BATA’ isimli kuru yük gemisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yangına Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik ekiplerince müdahale edildi. Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 16 mürettebat, balıkçı tekneleri ile limana taşındı. Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 16 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3’ünün vücudundaki yanıklar nedeniyle hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Van'da 3.9 şiddetinde deprem! Gündem 'Uçaklarımız Türkiye'ye döndü' Gündem "İktidara gelirsek Selçuk Bayraktar'a teşviki artıracağız" Gündem Kuru yük gemisinde yangın: Ağır yaralılar var Gündem